Radovi u punom jeku

Čapljina: Nakon vodovoda i asfaltiranja cesta na redu novi kružni i ulica

Intenzivno razdoblje izgradnje na čapljinskom području započeto velikim projektom vodoopskrbe naselja u sjeverozapadnom dijelu općine i Dubravama, nastavlja se nesmanjenim ritmom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 08. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intenzivno investicijsko razdoblje na čapljinskom području se nastavlja. Tek što su završene aktivnosti oko projekta opskrbe tehničkom vodom Bivoljeg Brda i potencijalno, okolnih naselja, nastavljene su aktivnosti na drugim značajnim projektima.

Podsjećamo, značajnu investiciju opskrbe tehničkom vodom Bivoljeg Brda i dijela Dubrava, u iznosu od 1,1 milijun maraka financirao je isključivo grad Čapljina.

Kako je u izjavi novinarima kazao dr. Smiljan Vidić, čapljinski gradonačelnik, bilo je obećanja od resornih ministarstava za raseljene i prognane s državne i federalne razine, ali je na kraju cijeli iznos osigurao grad Čapljina.

Trenutačno su u tijeku radovi na novom, trećem rotoru u ulici Ante Starčevića, koja je ujedno i dio prometnice M – 6, te nove prometnice u Pelinama gdje je izgrađeno ili se gradi više stambenih zgrada.

Terenski radovi na rotoru, odnosno uobičajeno kružnom toku, započeli su koncem srpnja. Riječ je o investiciji od oko pola milijuna maraka, a radove izvodi mostarska tvrtka HP Investing. Rok za završetak radova je tri mjeseca, od dana uvođenja u posao.

Treba reći da je izgradnja trećeg kružnog toka na prometnici kroz grad zahtjevan zahvat, jer nema odgovarajućih alternativnih rješenja za promet, piše Radio Čapljina.

Uz redoviti promet prema gradu, Čapljini, Ljubuškom i dalje, gradska ulica – prometnica M – 6, ujedno je i prilaz autocesti na koridoru 5 c, i graničnom prijelazu Bijača.

Tako je već u prvoj fazi radova na snazi preusmjeravanje vozila s jednog kolničkog traka, kroz naselje Peline, prema mostu koji vodi prema magistrali M – 17.

Uz početak radova na rotoru u tijeku su i radovi na izgradnji nove ulice u Pelinama. Ta ulica je dio projekta Ada Bad. Nova ulica protezat će se od novih zgrada u Pelinama prema Neretvi. Ukupna dužina ulice bit će 360 metara.

U prvoj fazi radit će se prometnica sa svom potrebnom infrastrukturom, dok će se nogostup raditi prilikom izgradnje novih zgrada na tom potezu.

Procijenjena vrijednost javne nabave bez PDV-a iznosi 679.230 KM. Radove na tom projektu izvodi tvrtka ''Putovi'' Grude.

Uz radove na rotoru i novoj ulici u Pelinama, valja reći da su na području Čapljine u drugoj polovici srpnja okončana dva, uvjetno rečeno, manja projekta.

Riječ je o asfaltiranju prometnica u Bivoljem Brdu, zaseok Kremenac, dužine oko 2 kilometra i širine tri metra, te Bobanovom Selu u kojem su asfaltirane ulice također približne dužine od 2 kilometra, s tim što je glavna prometnica širine pet metara, a sporedne ulice tri metra.

Uz prometnice uređene su i bankine. Izvođač radova na obje dionice – Bivolje Brdo i Bobanovo Selo, bila je tvrtka „Putovi” Grude.

Umjesto zaključka može se reći da se intenzivno razdoblje na čapljinskom području započeto velikim projektom vodoopskrbe naselja u sjeverozapadnom dijelu općine i Dubravama, nastavlja nesmanjenim ritmom.

Kopirati
Drag cursor here to close