Koridor Vc

Buna-Počitelj: 6,2 milijuna eura za 7,2 km autoputa

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu s Europskom bankom za obnovu i razvoj kojim će se financirati izgradnja dionica na Koridoru Vc.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 02. 2021. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor 5c 2, poddionica: Buna - Počitelj) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Vijeće ministara je nakon sjednice u Sarajevu objavilo kako se radi o grantu Europske unije vrijednom 6.219.140 eura, a sredstva su namijenjena za izgradnju autoputa po međunarodnim standardima dužine 7,2 km između Bune i Počitelja.

Istodobno, Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor 5c 2, poddionica: Tunel Zenica - Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan, vrijedan 9.222.000 eura.

''Bespovratna financijska pomoć koju je odobrila Europska unija Bosni i Hercegovini za JP Autoceste Federacije BiH kao projektnoj kompaniji bit će usmjerena na dio Projekta izgradnje autoputa po međunarodnim standardima dužine 3,9 km između Donje Gračanice i tunela Zenica, uključujući Sjevernu petlju s mostom preko rijeke Bosne i putem za povezivanje sa magistralnim putem'', navelo je Vijeće ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close