Za infrastrukturu

BiH za povratnike daje oko dva milijuna KM

Najviše projekata bit će realizirano u Bijeljini, Derventi, Istočnoj Ilidži, Loparama, Kotor Varoši, Tuzli, Konjicu, Gradačcu, Kaknju i drugim mjestima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 03. 2018. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine je na sjednici u ponedjeljak izvršila izbor infrastrukturnih i projekata elektrifikacije stambenih jedinica na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici ukupne vrijednosti 2.795.023 KM.

Na taj način osigurana su gotovo dva milijuna, preciznije 1.956.516 KM za 64 projekta izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture povratnika i raseljenih lica, navode u priopćenju Povjerenstva. Najviše projekata bit će realizirano u Bijeljini, Derventi, Istočnoj Ilidži, Loparama, Kotor Varoši, Tuzli, Konjicu, Gradačcu, Kaknju i drugim mjestima.

Kada je riječ o elektrifikaciji povratničkih naselja, odlukom Povjerenstva za izbjeglice i raseljena lica BiH osigurano je 838.507 KM za financiranje 19 projekata u Rogatici, Foči, Novom Goraždu, Višegradu, Palama, Han Pijesku, Zvorniku, Brodu, Derventi, Mostaru i Pelagićevu.

Također, Povjerenstvo je utvrdilo i tekst javnih poziva za infrastrukturne i projekte elektrifikacije stambenih jedinica povratnika i raseljenih lica ukupne vrijednosti 2.225.000 KM i to: 1.525.000 KM za infrastrukturne i 700.000 KM za projekte elektrifikacije. Ova dva javna poziva bit će, tvrde u priopćenju, odmah objavljeni, a nakon stupanja na snagu, odnosno nakon njihove objave u 'Službenom glasniku BiH'.

Na sjednici Povjerenstva za izbjeglice i raseljena lica BiH nazočili su i svi imenovani promatrači u radu Povjerenstva, odnosno predstavnici UNHCR-a, OSCE-a, OHR-a, CRS-a, HWA-a, Unije za održivi povratak i integracije u BiH i Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

Kopirati
Drag cursor here to close