Dodik

Autoput prema Beogradu za šest do sedam godina

Dodik je istaknuo da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu jedan od osnovnih projekata koji treba omogućiti dodatne razvojne šanse Bijeljine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 08. 2018. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bijeljini da je suradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uvjerenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji.

Dodik je istaknuo da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu jedan od osnovnih projekata koji treba omogućiti dodatne razvojne šanse Bijeljine.

"Ovih dana razgovaramo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz Srbije da se nađe dodirna točka auto-puta, pa će se ući u planiranje. Mislim da ni sredstva nisu problem. Srbija je znatno riješila svoje ekonomske i financijske probleme, a i mi smo stabilni", rekao je Dodik novinarima.

On je istaknuo da je ovo najkonkretnija suradnja sa Srbijom do sada.

"Do sada je to bilo iskazivanje bratske solidarnosti i podrške. Sada imamo konkretne projekte koji se osigravaju. Drago mi je što je taj dio pomoći dospio ovdje našom zajedničkom aktivnošću", naveo je Dodik.

On je naglasio da i zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije, održana danas u Trebinju, svjedoči o sve intenzivnijoj suradnji sa Srbijom.

"Dok Vučić nije došao i dok nismo inzistirali na tome, nisu održavane zajedničke sjednice. Drago mi je što je danas održana u Trebinju koje sa stanovišta vrijednosti koje baštini za Republiku Srpsku to apsolutno zaslužuje", rekao je Dodik i najavio mogućnost da neka od narednih sjednica bude održana i u Bijeljini.

Kopirati
Drag cursor here to close