Ministarstvo pruža podršku

Potpisivanjem ugovora osigurano zapošljavanje putem braniteljskih zadruga FBiH

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Obrambeno-oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević je kazao da se radi o ugovorima sa četvrtom grupom podnositelja zahtjeva za pomoć u zapošljavanju braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 12. 2017. u 17:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Braniteljsko zadrugarstvo se ubrzano razvija i osigurava budućnost u braniteljskom zapošljavanju i samozapošljavanju ispunjavajući tako i svoj osnovni cilj, istaknuto je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu nakon potpisivanja novih 27 ugovora sa zadrugama i zadrugarima.       

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Obrambeno-oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević je kazao da se radi o ugovorima sa četvrtom grupom podnositelja zahtjeva za pomoć u zapošljavanju braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga. Ove godine za realizaciju tog projekta osigurano je 1,5 milijun KM koje su raspodijeljeni za 104 aplikanta i to jedan savez, 45 zadruga i 58 zadrugara. 

''Federalno ministarstvo je na ovaj način pokazalo da dosljedno provodi programsko opredjeljenje da braniteljskim kategorijama pomogne u zapošljavanju i samozapošljavanju'', istaknuo je Bukvarević, napominjući da se na ovaj način doprinosi njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji. 

Zadrugarima je poželio puno uspjeha u realizaciji projekata, dodajući da u narednoj godini planiraju taj nivo proračunskih sredstava zadržati, ali i uz određene uštede i povećati na iznos od dva miliona KM.   
''Cilj nam je zaposliti što više pripadnika braniteljskih kategorija, te njih ili članove njihovih porodica učiniti korisnim i samoodrživim članovima društvene zajednice'', dodao je Bukvarević.

Potpisivanje ugovora organiziralo je Povjerenstvo ''Transfer za pomoć u zapošljavanju i samozapošljavanju putem braniteljskih zadruga'' koja radi pri Ministarstvu za pitanja branitelja i invalida odbrambeno oslobodilačkoga rata.

Čelnici koordinacija braniteljskih udruga Armije RBiH i HVO-a Šerif Patković i Nikica Tomić naglasili su značaj projekta koji se uspješno realizira već dvije godine i omogućava ljudima da žive od svog rada. Izrazili su zahvalnost što je još jednom braniteljima i članovima njihovih obitelji, koji na ovaj način rade i privređuju, pružena izuzetna podrška u djelatnostima kojima se zadrugari i zadruge bave. 

Uime potpisnika ugovora zahvalnost su izrazili predsjednik Boračkog zadružnog saveza FBiH Halil Sulejmanović i predstavnik zadruge Fenix FBI iz Tomislavgrada Filip Andrić.

Kopirati
Drag cursor here to close