Suzbijanje koronavirusa

Hrvatska daje 43 milijuna kuna pomoći zdravstvenim ustanovama u BiH

Sredstva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske na pozicijama Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2020. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici donijela odluku o dodjeli 43 milijuna kuna za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini, priopćeno je u četvrtak iz Vlade RH.

Ministar Beroš kazao je da se sredstva dodjeljuju za suzbijanje bolesti  COVID-19 te podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Sredstva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske na pozicijama Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ministarstvo zdravstva navedena sredstva doznačit će sukcesivno dok će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske navedena sredstva doznačiti jednokratno tijekom 2020. godine zdravstvenim ustanovama

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da se ova odluka donijela u razgovoru i dogovoru s ravnateljima bolnica u BiH, a premijer Plenković naglasio je da na ovaj način Hrvatska pokazuje solidarnost i podršku, stoji u priopćenu Vlade RH.

Na stranicama Središnjeg državnog ureda objavljeno je kako će pomoć stići ''u zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini, od Orašja do Mostara''.

''U Velikom tjednu, kada smo posebno pozvani na upućenost jednih prema drugima, i na ovaj način svjedočimo bezuvjetnu i trajnu nedjeljivost i zajedništvo hrvatskog naroda'', navode iz Državnog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close