Vlada Federacije

50.000 KM za sanaciju štete i nastavak radova na obnovi Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru

Vlada Federacije BiH će dati po 50.000 KM za pomoć u obnovi četiri vjerska objekta....
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 12. 2022. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH danas je prihvatila inicijativu federalnog premijera Fadila Novalića za izdvajanje po 50.000 KM iz tekuće rezerve ovogodišnjeg proračuna s ciljem podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini mostarskoj, Židovskoj općini Sarajevo, Vrhbosanskoj nadbiskupiji Župi sv. Ante Padovanskog, te Islamskoj zajednici u BiH - Medžlisu Islamske zajednice Gradačac, a iz kojih su pristigle molbe za financijsku pomoć za obnovu objekata vjerskih zajednica.

Kako je obrazloženo u inicijativi premijera, Srpska pravoslavna crkvena općina mostarska uputila je molbu za financijsku pomoć za interventna sredstva za sanaciju štete i nastavak radova na obnovi Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

Iz Židovske općine Sarajevo stigao je zahtjev za sufinanciranje sanacije fasade Aškenaske sinagoge u Sarajevu, a iz Vrhbosanske nadbiskupije Župe sv. Ante Padovanskog molba za financijsku podršku za sanaciju u ratu oštećenog krova i fasade postojeće zgrade župnog dvora Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. Iz Medžlisa Islamske zajednice upućena je molba za pomoć u rekonstrukciji Sviračke džamije u Gradačcu.

''S ciljem razvijanja dijaloga s vjerskim zajednicama i cijeneći njihovu važnu ulogu u društvu, kao i veliki doprinos kulturi, humanitarnom i općekorisnom djelovanju, donesen je zaključak kojim je Federalno ministarstvo financija zaduženo da za narednu sjednicu pripremi prijedloge odluka o odobravanju izdvajanja ovih sredstava'', objavila je Vlada federacije nakon sjednice u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close