Kod nove škole

350 tisuća marka za novi kružni tok u Posušju

Općina Posušje je, tvrde, zadnjih godina veoma uspješna u privlačenju sredstava te se gotovo trećina proračunskih priljeva osigurava na ovaj način.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 07. 2020. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Posušje pripremila je svu potrebnu dokumentaciju te na javni poziv Vlade Federacije BiH prijavila projekt izgradnje kružnog toka kod nove osnovne škole fra Petar Bakula.

Uz kružni tok, planirano je i uređenje prometnog rješenja oko prostora škole za koji je Vlada FBiH dodijelila sredstva u iznosu od 352.506,89 KM, priopćeno je u četvrtak iz Općine.

Općina Posušje je, tvrde, zadnjih godina veoma uspješna u privlačenju sredstava te se gotovo trećina proračunskih priljeva osigurava na ovaj način.

''Mi se nadamo što skorijem prijenosu spomenutog iznosa u proračun Općine Posušje kako bi mogli pristupiti realizaciji ovoga projekta. Uz već najavljenu izgradnju novog kružnog toka na Ričini, Posušje će preko puta nove osnovne škole dobiti i šesti kružni tok'', naveli su iz Općine.

Njegova izgradnja doprinijeti će boljoj i sigurnoj prometnoj povezanosti na području oko nove osnovne škole (manji broj konfliktnih točaka, nemogućnost vožnje kroz kružno raskrižje bez smanjene brzine), manje posljedice prometnih nezgoda, kraće čekanje na prilazima uz ljepši izgled ovoga područja.

Ipak, navode, glavni je cilj povećanje sigurnosti za mališane koji će pohađati novu osnovnu školu fra Petra Bakule.

JOŠ JEDNA POTVRDA USPJEŠNOSTI OPĆINE POSUŠJE  U PRIPREMI PROJEKATA  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na...

Objavljuje Općina Posušje - ured načelnikaČetvrtak, 30. srpnja 2020.

''Ovo je znatan vjetar u leđa s obzirom na trenutnu situaciju pada općinskih prihoda uslijed pandemije korona virusa i sve manje objavljenih natječaja. Nadamo se kako će uskoro i ostali natječaji krenuti intenzitetom kao i prethodnih godina te da ćemo putem njih i dalje razvijati naše Posušje'', poručili su iz Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close