Špdnesena prijava

Posušje: Dostojanstven odgovor na postupke mokračnog vandala

Ministarstvo branitelja ŽZH podnijelo je i prijavu protiv počinitelja, kako bi se on adekvatno kaznio.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2020. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom dosad nezabilježenog vandalskog čina u zapadnoj Hercegovini, kojeg je pred spomen obilježjem Ludvigu Pavloviću počinio prema neslužbenim informacijama državljanin Crne Gore, a čiju su fotografiju, najblaže rečeno neprimjerenog ponašanja, prenijeli mediji, iz općine Posušje stigao je civiliziran odgovor.

Foto: PR / Dostojanstven odgovor na vandalski čin pred spomen obilježjem u Studenim Vrilima

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, Općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar u pratnji vijećnika te predstavnici HDZ BiH OO Posušje, kao  reakciju na ovaj gnjusan čin, paljenjem svijeća i polaganjem vijenca pred spomen obilježjem odali su počast hrvatskom vitezu Ludvigu Pavloviću, prvoj žrtvi velikosrpske agresije u BiH.

Također Ministarstvo branitelja ŽZH podnijelo je i prijavu protiv počinitelja, kako bi se on adekvatno kaznio, ali i kako bi se sačuvao dignitet branitelja te dostojanstvena uspomena na one koji su  svoje živote utkali u slobodu hrvatskog naroda.

Foto: PR / Dostojanstven odgovor na vandalski čin pred spomen obilježjem u Studenim Vrilima

Čuvajući upravo tu uspomenu, izaslanstvo je položilo vijenac i  zapalilo svijeće ispred spomen obilježja Fenix 72, na Trgu Ivana Pavla  II u Posušju, priopćeno je iz općine Posušje. 

Foto: PR / Dostojanstven odgovor na vandalski čin pred spomen obilježjem u Studenim Vrilima

Podsjetimo, veliku buru na internetu posljednjih par dana izazvale su fotografije osobe koja urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću, koja se nalazi u Studenim Vrilima na cesti između Tomislavgrada i Posušja. Na fotografiji se vidi muškarac kako uriniranjem oskrnavljuje spomen obilježje časnika Hrvatske vojske koji je na ovome mjestu poginu 1991. godine.

Čitatelji su nam poslali fotografije na kojoj se vidi, vjerojatno ova ista osoba, kako urinira po spomeniku Anti Paveliću u Madridu, ispod zastave Republike Hrvatske na Prevlaci … što je ovaj vandal i objavio na svome Facebook profilu.  

Kopirati
Drag cursor here to close