Robni promet

Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 09. 2017. u 10:27 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice FBiH su organizirale prijevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Göteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. firme 'Mucic@company'. Prve dvije kompozicije vlakova s po 15 vagona su otpremljene 9. i 13. rujna 2017. godine, a u utorak, 19. rujna 2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

Dalja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacijske aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Inače, Željeznice FBiH su napravile još jedan značajan iskorak u svojoj poslovnoj politici. Djelujući u okviru međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, ŽFBiH su pružile podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prijevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je sedam nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prijevoz vlaka trajektom. Švedska željeznička nacionalna kompanija je nova na listi željezničkih kompanija u Europi koja u organizaciji prijevoza ostvaruje poslovnu suradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke kompanije ostale s kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu suradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

Naime, ovim podvigom Željeznice FBiH ukazuju domaćim i inozemnim privrednicima kako su odgovorna transportna tvrtka koja će se postupno intenzivirati aktivnosti kako bi se još aktivnije uključila na europsko transportno tržište, stoji u priopćenju Željeznica FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close