1.100.000

Vlada službeno dodijelila milijun Aluminiju i osigurala novac za reviziju

Vlada Federacije BiH danas je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja 1.100.000 konvertibilnih maraka iz tekuće rezerve za 2018. godinu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 10. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realizirajući zaključak s 158. sjednice, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo financija su pripremili, a Vlada Federacije BiH danas donijela Odluku o odobravanju izdvajanja 1.100.000 konvertibilnih maraka iz tekuće rezerve za 2018. godinu, namijenjenih Aluminiju d.d. Mostar za plaćanje troškova angažmana revizorske kuće i za druge troškove, priopćeno je iz Vlade FBIH.

Naime, na prošloj sjednici Vlada je zadužila Upravu i Nadzorni odbor Aluminija da, u roku od 30 dana, nađu kredibilnu revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja ove kompanije.

Podsjećamo, federalni premijer Fadil Novalić izjavio je  ranije kako će njegova vlada učiniti što je u njenoj mogućnosti kako bi se osigurao nastavak rada Aluminija, dodavši kako budućnost Aluminija, ipak, najviše ovisi od Uprave poduzeća. 

''Aluminij je jedna tvornica na tržištu i tržište određuje što će na kraju biti. To ovisi od menadžmenta, ali i od svih koji ga vode. Mi možemo reći, kao Vlada, što neće biti s Aluminijem. Uvjereni smo i povući ćemo poteze, a mislim da imamo dovoljno kapaciteta, da Aluminij neće biti zatvoren. Ali što će biti ovisi najviše od menadžmenta'', kazao je Novalić.

Put oporavka kojim se treba ići je saniranje dugova i pronalaženje strateškog partnera, smatra Novalić. ''Vjerojatno je rješenje naći dovoljno moćnog svjetskog igrača koji bi ušao u vlasništvo, a mi bismo trebali izvršiti restrukturiranje kako bismo udaljili opterećenja od Aluminija'', istaknuo je federalni premijer. 

Kopirati
Drag cursor here to close