Euromoney Trade Finance

UniCredit u BiH potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu

Istraživanje, koje se sprovodi već 12. godinu zaredom, prikuplja povratne informacije od oko 12.000 korporacija i financijskih institucija.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 02. 2023. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema rezultatima Euromoney Trade Finance istraživanja, UniCredit je prepoznat kao vodeća banka za financiranje trgovine u Bosni i Hercegovini, uključujući nagradu za najbolju uslugu te globalnog i tržišnog lidera u srednjoj i istočnoj Europi.

Istraživanje, koje se sprovodi već 12. godinu zaredom, prikuplja povratne informacije od oko 12.000 korporacija i financijskih institucija, pružajući uvjerljive dokaze o UniCreditovim rješenjima, vodećoj usluzi za korisnike i dubokom razumijevanju tržišta.

Rezultati pokazuju uspješnost banaka u dvije kategorije – ''Najbolja usluga'', koja ocjenjuje razine usluga klijentima, i ''Tržišni lider'', koja kombinira podatke o penetraciji, postotku poslovanja i prometu na tržištu, a kako bi se kreirala rang lista najboljih banaka za financiranje trgovine.

Foto: PR / Amir Gredić

Povodom uspjeha u Bosni i Hercegovini, Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d., Mostar je izjavio: ''Ovaj skup rezultata odražava snagu jedinstvene paneuropske mreže banke i dokaz je duha saradnje, stručnosti i posvećenosti naših timova u pružanju najboljih proizvoda i usluga našim klijentima. Euromoney anketa o financiranju trgovine kontinuirano prepoznaje naše stalne napore u ovim oblastima, dok nastavljamo financirati realnu ekonomiju i podržavati razvoj naših zajednica''.

Željko Kišić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka ovim povodom je istakao: ''Ponosni smo na ova postignuća i zahvalni upravo klijentima koji su prepoznali naše vrijednosti i našim timovima koji su uložili napore da iste ostvare. Pažljivo pratimo potrebe i očekivanja naših klijenata, te nastavljamo da im pružamo podršku u svakodnevnim aktivnostima i da pronalazimo naprednija rješenja koja će doprinijeti njihovom efikasnijem poslovanju''.

Foto: PR / Željko Kišić

Na listi 'Najbolje usluge' UniCredit je, uz uspjeh u Bosni i Hercegovini te srednjoj i istočnoj Europi (CEE), potvrdio uspjeh i u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i prvi put u istoj kategoriji zauzeo prvo mjesto u Bugarskoj. Sve ovo ukazuje na izuzetnu uslugu UniCredita za korisnike na njenim ključnim tržištima u Europi i šire.

UniCredit je također bio izuzetno uspješan u kategoriji 'Tržišni lider', osiguravši prvo mjesto u srednjoj i istočnoj Europi pored Bosne i Hercegovine u još devet zemalja: Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj.

''Proteklih 12 mjeseci donijeli su val novih izazova industriji financiranja trgovine. Kao odgovor na to, udvostručili smo naše partnerstvo s klijentima, dok nastavljamo usavršavati naša digitalna rješenja. Sjajno je vidjeti da se ovi napori odražavaju u još jednom snažnom skupu rezultata'', rekao je Luca Corsini, rukovoditelj Transakcija i plaćanja u UniCredit Grupi.

Euromoney Trade Finance istraživanje dopunjava sve veću listu uspjeha za UniCreditove platforme za financiranje trgovine. Nakon priznanja Euromoney magazina u 2022. godini za najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi, te nagradu magazina Global Finance za najbolju banku za financiranje trgovine u zapadnoj Europi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close