U Mepas Mallu

U mostarskoj dm prodavnici postavljena prva samouslužna eko punionica za tečne bio deterdžente

Prva samouslužna stanica za punjenje bio deterdženata kupcima je na raspolaganju u dm prodavnici koja se nalazi u mostarskom Mepas Mallu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 03. 2022. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija dm je trajno opredijeljena za zaštitu okoliša, te u svojoj ponudi nudi bio i eko proizvode kao i brojne proizvode vlastitih dm marki koji ne sadrže mikroplastiku, a čija je ambalaža održiva.

Nastavljajući s izgradnjom segmenta održivog asortimana postavkom prve samouslužne stanice za tečne bio deterdžente u Mostaru, dm je započeo realizaciju usluge u sklopu koje kupci sami mogu natočiti deterdžent za veš ili za suđe, a s čijom uporabom se značajno može smanjiti jednokratno korištenje plastične ambalaže, pa tako i ostvariti pozitivan učinak na okoliš.

Prva samouslužna stanica za punjenje bio deterdženata kupcima je na raspolaganju u dm prodavnici koja se nalazi u mostarskom Mepas Mallu, a u sljedećem razdoblju se očekuje postavka stanice za punjenje bio deterdženata i u još jednoj sarajevskoj prodavnici.

Detaljnim uputama postavljenim direktno na stanicu za punjenje deterdženata objašnjeni su svi koraci upotrebe, a deterdžent se može točiti isključivo u namjenske višekratne boce koje će biti u prodaji u navedenoj dm prodavnici. Jednom kupljene boce, mogu biti korištene svaki naredni put za punjenje deterdženata, što je ujedno osnovna eko prednost ovih punionica.

Foto: PR / Samouslužna eko punionica za tečne bio deterdžente u Mostaru

''Ovu inovaciju u ponudu realiziramo pod sloganom 'Manje plastike, prirodi za ljubav', jer korištenje stanica za punjenje bio deterdženata zaista doprinosi zaštiti okoliša i to na nekoliko načina. Naime, njenim korištenjem reduciramo upotrebu jednokratne plastike, dok su deterdženti, proizvedeni iz čiste snage biljaka, 100 % biorazgradivi'', izjavio je Atif Hadžić, menadžer Nabave u kompaniji dm BiH i naglasio kako sve promjene u navikama potrošača vode ka sistemskim promjenama u načinima proizvodnje ali i plasmana proizvoda na tržištu.

''Ono što je sigurno jeste da su bh. potrošači sve više osviješteni kada je u pitanju zaštita zdravlja i životne sredine, a primjenom savremenih praksi održivog razvoja dm kontinuirano nastoji umanjiti svoj utjecaj na okoliš te poticati kupce da čine isto nudeći im alternative i nove mogućnosti za to'', dodao je.

U dm-u vjeruju kako će se kupci brzo navići na ovaj vid kupovine koja nudi odgovorniji pristup prirodnim resursima i kvalitetnu brigu o domaćinstvu. Kao dodatni poticaj do 31.5.2022. dm će svim kupcima koji budu koristili uslugu samouslužne stanice za punjenje tečnih deterdženata pokloniti Planet Pure višekratnu bocu za ovu namjenu. Boce su izrađene od 100% reciklirane plastike i održivih sirovina, kao što je šećerna trska, a u dm-ovim stanicama za punjenje bio deterdženata kupci mogu kupiti bio certificirane Planet Pure deterdžente: tri vrste tečnih deterdženta za veš, te jednu vrstu deterdženta za suđe.

Kopirati
Drag cursor here to close