EcoVision

Sport Vision kompanija u akciji pošumljavanja

Uposlenici Sport Vision kompanije su u ponedjeljak, 15.11. organizirali akciju pošumljavanja jednog dijela zagađenog područja u okolini Bijeljine.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 11. 2021. u 16:24 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao kompanija koja već godinama pruža doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine, Sport Vision je ove godine uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kao i lokalnih zajednica, pokrenuo EcoVision projekat sa kojim nastavlja svoje aktivnosti povezane aa društvenoodgovornim poslovanjem.

Pod sloganom VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI Sport Vision kompanija je prethodnih sezona obnovila dvije školske sale, a narednih sezona usmjeriti će se na aktivnosti povezane sa ekologijom, zaštitom životne sredine i prije svega okoline u kojoj se nalazimo.

PR  / Sport Vision kompanija u akciji pošumljavanja

Svjesni posljedica koje sve brže globalno zagrijavanje ima na svakodnevni život ljudi, uposleni u Sport Vision kompaniji su u ponedjeljak, 15.11. organizirali akciju pošumljavanja jednog dijela zagađenog područja u okolini grada Bijeljina. „Ekodep“ područje je građanima ovog grada odavno poznata kao mjesto na kome se godinama unazad nepropisno odlaže otpad te je Sport Vision kompanija odlučila da ovaj dio grada ozeleni, spriječi buduće nepropisno odlaganje otpada, a istovremeno da doprinese smanjenju zagađenosti zraka u budućnosti.

PR  / Sport Vision kompanija u akciji pošumljavanja

Sa puno elana i želje da daju primjer kako sugrađanima, tako i svim drugim ljudima u našoj državi, uposleni u Sport Vision kompaniji su za samo dva sata rada uspjeli da zasade sadnice šumskog jasena i topole na jednom dijelu Ekodep parcele i naprave prvi korak u nizu aktivnosti koje će da relizuju u okviru EcoVision projekta.

Prikupljanje otpada i čišćenje nepropisnih deponija, izdvajanje plastike, ekološke trke, prikupljanje čepova sa plastičnih flaša samo su neke od aktivnosti koje će se sprovoditi u narednim fazama ECOVISION projekta.

Pozivamo vas da i vi budete dio VIZIJE ZDRAVE BUDUĆNOSTI i ECOVISION pokreta. Dovoljno je da svako od nas učini malo kako bismo zajedničkim snagama dali veliki doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine.

Vidimo se na sljedećoj akciji!

Sport Vision tim

Kopirati
Drag cursor here to close