Bespoke AI™

Samsung najavljuje globalno lansiranje kombinirane mašine za veš

Opremljena velikim kapacitetom i napravljena da štedi prostor, kombinirana mašina za veš Bespoke AI™ nudi snažne i pouzdane performanse.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 08. 2022. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje kombinirane mašine za veš Bespoke AI™, najodrživije, najefikasnije i najinteligentnije Samsung kombinirane mašine za veš do sada. Opremljena velikim kapacitetom i napravljena da štedi prostor, kombinirana mašina za veš Bespoke AI™ nudi snažne i pouzdane performanse koje korisnicima štede energiju i resurse. Širenjem popularne linije Bespoke sa kuhinjskih na druge kućne aparate, ova nova kombinirana mašina za veš se odlikuje fenomenalnim dizajnom i funkcionalnošću. Kombinirana mašina za veš Bespoke AI™ će u trgovine u Europi i na Bliskom istoku stići u kolovozu.

Štedite energiju, vodu i deterdžent pri svakom punjenju

Nova Samsung kombinirana mašina za veš sa prednjim punjenjem nudi takve pogodnosti korištenja i efikasnosti koje korisnicima širom svijeta omogućavaju da štede energiju, vodu i deterdžent zahvaljujući održivosti na bazi vještačke inteligencije.

Nova kombinirana mašina za veš Bespoke AI™ nudi funkciju AI Ecobubble™ za brzo pretvaranje deterdženta u mjehuriće koje veš trenutno upija. Primjenom tehnologije Ecobubble (ekoloških mjehurića) mašina za veš štedi čak do 70 posto energije – a omogućuje istu čistoću odjeće, čak i u hladnoj vodi. Isto tako, ova tehnologija također unapređuje uklanjanje prljavštine za 24 posto i omogućuje bolju njegu vlakana za 45,5 posto, što za rezultat ima čišću i njegovaniju odjeću nego ikada prije.

Korisnici također mogu da smanje potrošnju energije zahvaljujući ciklusu pranja AI Wash Cycle, pametnoj funkciji koja odjeću pere detaljno i nježno sa manje vode i deterdženta. Registriranjem težine i mekoće tkanine pri svakom punjenju i analiziranjem stupnja centrifugiranja, funkcija AI Wash Cycle aktivno prati trenutni nivo zaprljanosti veša. Određivanjem savršene količine vode i deterdženta putem funkcije automatskog ispuštanja i stalnim prilagođavanjem vremena natapanja, ispiranja i okretanja bubnja, ova funkcija brzo i efikasno ostvaruje najbolje rezultate za veš.

Foto: PR / Samsung najavljuje globalno lansiranje kombinirane mašine za veš

Preciznije rečeno, funkcija automatskog ispuštanja koristi točnu količinu deterdženta i omekšivača potrebnu za svako punjenje i čuva dovoljno deterdženta za čak mjesec dana pranja, tako da nema potrebe za dodavanjem deterdženta pri svakom punjenju.

Kad je riječ o sušenju veša, sušilica Bespoke AI™ također nudi različite opcije za uštedu energije. Tehnologija pumpe za zagrijavanje zraka kod sušilica Bespoke AI™ omogućuje energetski efikasniji, isplativiji i nježniji način sušenja odjeće. Sa energetskom ocjenom A+++, sušilica Bespoke AI™ koristi ekološku tehnologiju Digital Inverter Compressor (digitalnog inverterskog kompresora) za najbrže i najefikasnije moguće sušenja veša. Tehnologija AI Dry (sušenja na bazi vještačke inteligencije) stalno prati temperaturu i vlažnost i vrši podešavanja kako bi veš bio optimalno osušen bez nepotrebnog trošenja energije. Korištenjem recikliranog toplog zraka sušilica također može da smanji ukupne troškove rada i ugljični otisak.

I na kraju, kao i kod svih drugih uređaja linije Bespoke, oba dijela kombinirane mašine za veš za prednjim punjenjem integrirana su uslugom SmartThings, što korisnicima omogućava da kontroliraju energetsku potrošnju kod kuće koristeći uslugu SmartThings Energy. Ona omogućava jednostavno praćenje i upravljanje energetskom potrošnjom i preporučuje načine za veću efikasnost, tako da svako može da primjenjuje održivost u svakodnevnom životu pri pranju veša. Pored toga, usluga brige o odjeći SmartThings Clothing Care omogućava optimalno upravljanje vešom u skladu sa načinom života korisnika. Na osnovu materijala od kojeg je odjeća napravljena, obrazaca korištenja i trenutnog godišnjeg doba, usluga SmartThings Clothing Care preporučuje najbolji ciklus pranja i sušenja odjeće i omogućava korisnicima da podese vrijeme pranja veša, naruče deterdžent i drugo.

Napravljena za vaš način života

Prostorije za pranje veša mogu da budu i moderne i funkcionalne. Imajući to na umu, kombinirana mašina za veš Bespoke AI™ je napravljena u skladu sa vizijom linije Bespoke da korisnicima ponudi sveobuhvatno iskustvo koje u obzir uzima upotrebu i prostor proizvoda.

Tehnologija SpaceMax™ stvara više prostora unutar mašine da bi optimizirala mehanički dizajn, uključujući veći bubanj bez povećanja unutrašnjih dimenzija. Korisnici mogu da uživaju u kapacitetu od 11 kilograma ove mašine, najvećem u kategoriji od 600 milimetara. Isto tako, nova kombinirana mašina za veš sa prednjim punjenjem Bespoke se odlikuje modernim dizajnom sa ravnom prednjom stranom koja se uklapa u svaki enterijer. Sa okruglim vratima od kaljenog stakla koja se odlikuju i stilom i izdržljivošću, jednostavan i elegantan dizajn kombinirane mašine za veš Bespoke AI™ je savršen izbor za svaki moderan dom.

Linija Bespoke ravnog dizajna također nudi pogodnost i fleksibilnost pri postavljanju. Bez obzira da li stoje vertikalno ili jedan pored drugog, oba dijela se mogu uklopiti u svaki dom.

Performanse kojima možete vjerovati iz godine u godinu

Kupovina veš mašine ili sušilice je velika investicija, a Samsung želi da garantira da su one napravljene da traju. Za razliku od tradicionalnih motora, napredni digitalni inverterski motor kombinirane mašine za veš Bespoke AI™ koristi snažne magnete za tiše i moćnije performanse - uz manju potrošnju energije. Uz visok stepen izdržljivosti, ovaj motor koristi kvalitetne komponente i eliminira potrebu za četkicama koje se troše. Zato Samsung nudi garanciju na 20 godina za digitalni inverterski motor u veš mašinama koje se prodaju u Evropi i SAD, čime potvrđuje svoj cilj razvoja proizvoda koji su pre svega održivi.

Kopirati
Drag cursor here to close