Zbog koronavirusa

Samsung i Foxconn usporavaju proizvodne kapacitete

Epidemija koronavirusa čini se donekle će utjecati i na tvrtke Foxconn i Samsung koje su prisiljene određen broj radnika ostaviti na produženom godišnjem odmoru kao mjeri zaštite protiv epidemije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 01. 2020. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemija koronavirusa u Kini te prateće posebne mjere zaštite nužno su počele utjecati i na tamošnju tehnološku industriju i proizvodne kapacitete.

Otkazane su konferencije, gaming događanja te zatvorene trgovine tehnološke opreme (Xiaomi je zatvorio neke svoje fizičke trgovine). Sada stižu informacije kako se započelo i s procesom zatvaranja tvornica, odnosno smanjenja njihova proizvodnog kapaciteta.

Prema pisanju Financial Timesa, govori se o zatvaranju postrojenja na tjedan dana s mogućnošću produženja na dva tjedna. Spominje se tehnološki hub u gradu Suzhou (smješten zapadno od Šangaja) gdje će milijuni radnika imati produženi godišnji odmor koji će trajati barem još jedan tjedan, piše Bug.hr.

Riječ je o mjeri kineskih vlasti gdje je produžen blagdanski period (proljetni festival odnosno lunarna nova godina) kako bi se spriječilo daljnje širenje epidemije. U spomenutom gradu smještena su i postrojenja tvrtki Samsung i Foxconn.

Potonja tvrtka kao glavni Appleov dobavljač tvrdi kako privremeno zatvaranje tvornica neće previše utjecati na njihove proizvodne kapacitete i planiranu isporuku iPhonea (tvrtka ima veći broj tvornica u Tajvanu te nekoliko u matičnoj Kini).

Kopirati
Drag cursor here to close