Reakcije na optužnicu

Rama-Tex: Poslujemo u skladu sa zakonom

Iz Rama-Texa tvrde da je podizanje optužnice isključivo rezultat odgovornosti trećih osoba i izigravanje ukazanog povjerenja koje njihova tvrtka u poslovnom odnosu mora imati.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 04. 2018. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava tvrtke Rama-Tex d.o.o. Prozor – Rama obratila se javnosti priopćenjem u vezi s podizanjem optužnice Tužiteljstva BiH protiv Rama-Texa d.o.o. i odgovorne osobe Ivice Pavlovića.

''Svjesni činjenice da podizanje predmetne optužnice može prouzrokovati štetu u vezi ugleda naše tvrtke, kao i štetu u poslovnom smislu, a imajući u vidu važnost postojanja tvrtke na prostoru općine Prozor-Rama, broj sugrađana koje naša tvrtka izravno ili neizravno zapošljava, te značajan utjecaj na gospodarske tokove i razvoj ovog područja, odgovorno tvrdimo da rukovodstvo i zaposlenici naše tvrtke nikada do sada nisu bili optuživani za slične prekršaje, te da je svaki poslovni potez učinjen u skladu sa pozitivnim zakonskim i podzakonskim propisima koji su na snazi u Bosni i Hercegovini'', navodi se u priopćenju Rama-Texa.

Tvrde da je podizanje optužnice isključivo rezultat odgovornosti trećih osoba i izigravanje ukazanog povjerenja koje njihova tvrtka u poslovnom odnosu mora imati.

''S tim u vezi, čvrsto vjerujemo da ćemo u dokaznom postupku opovrgnuti navode iz optužnice, te dokazati da naša firma posluje časno i pošteno za dobrobit svih nas. Isto tako, podržavamo rad Tužilaštva BiH i drugih pravosudnih institucija u smislu sankcioniranja svih nepravilnosti koje su neprimjerene kada je u pitanju privredno poslovanje na području BiH, te željno iščekujemo utvrđivanje konačne odgovornosti osoba u vezi predmetne optužnice'', navodi se u priopćenju i dodaje:

''Činjenica u vezi broja radnika koje naša tvrtka zapošljava, kao i ukupan utjecaj na gospodarski sustav županije, našu tvrtku gravitira u jedno od najboljih i najzdravijih tvrtki u Bosni i Hercegovini, sa redovnim uplatama osobnih dohodaka,  te redovnom izmirivanju obaveza prema Mirovinsko-invalidskom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, što sasvim sigurno ne bi postigli da nismo poštivali dobre poslovne uzanse u gospodarskom poslovanju i pozitivne zakonske propise koji su na snazi u BiH''.

Podsjećamo, tužitelj u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ivice Pavlovića rođenog 1977. godine u mjestu Gračac, općina Prozor-Rama, državljanina BiH i Hrvatske, te pravne osobe "RAMA-TEX" d.o.o Prozor-Rama, sa sjedištem u mjestu Gračac bb, općina Prozor-Rama, čija je osoba za zastupanje Ivica Pavlović.

Optužni se terete da 7. travnja 2015. godine u namjeri izbjegavanja carinske kontrole, Ivica Pavlović kao odgovorna osoba u firmi "RAMA-TEX", prilikom uvoza pošiljke robe za pravnu osobu preko carinske linije na graničnom prijelazu Gradiška iz Hrvatske, pored redovno prijavljene robe carinskim službenicima nisu prijavili veću količinu robe (odjevne predmete) u procijenjenoj vrijednosti od 24.956 KM 

Kopirati
Drag cursor here to close