Josip Grbavac za Bljesak.info

PODCAST IMAM IDEJU: Mi smo tada u Kini imali bolji web shop od Alibabe

Veliko iskustvo koje je stekao radeći na projektima u Kini i Americi Josip je iskoristio za formiranje vlastite tvrtke koja radi kompletna informatička rješenja za klijente na svjetskom tržištu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 09. 2022. u 12:10 Miljenko Buhač | Bljesak.info
JOSIP GRBAVAC U PODCASTU IMAM IDEJU UREDNIKA I VODITELJA MILJENKA BUHAČA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gost podcasta "Imam ideju" portala Bljesak.info ovaj put je gospodin Josip Grbavac, diplomirani inženjer računarstva, osnivač i direktor informatičke firme BITINFO d.o.o., dopredsjednik udruge gospodarstvenika Brotnjo.

Oženjen je, otac petoro djece, međunarodni je karate sudac, vijećnik u OV Čitluk, a uz sve nabrojane obveze uvijek nađe i vremena da se na obiteljskom imanju bavi vinogradarstvom i vinarstvom te uzgojem raznog voća i povrća.

Josip Grbavac se po završetku studija računalstva u Mostaru prvo zaposlio u školi kao nastavnik, a onda je odlučio prihvatiti jedan poziv za poslovni izazov u dalekoj Kini.

"Mi smo tad bili puno bolji od Alibabe i da se nastavilo u tom smjeru, mislim da bismo bili u mnogome ispred. Pritom mislim da firmu za koju smo radili web shop. U toj ekipi koja je radila bili su ljudi iz cijele naše regije, radili smo skoro šest godina na tom projektu", kaže naš gost o svom boravku u Kini, objašnjavajući na slikovit način čitav svoj put od dolaska u Hong Kong pa do kasnije privremenog preseljenja u SAD, također zbog posla.

Veliko iskustvo koje je stekao radeći na tim projektima u Kini i Americi iskoristio je za formiranje vlastite tvrtke BitInfo d.o.o., koja i dalje ponajviše radi kompletna informatička rješenja za klijente na svjetskom tržištu.

Gospodin Grbavac, veliki ljubitelj i majstor borilačke vještine karate, s oduševljenjem je govorio i o tom sportu, preporučujući ga mladim ljudima, a slušajući ovaj podcast, otkrit ćete i zašto to najtoplije preporučuje.

Dakako, govorimo i o mnogim problemima s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, o mladim ljudima koji počinju svoje karijere, od odlascima stručnjaka iz naše zemlje za boljim životom, o stručnim potencijalima IT branše u BiH, te još nekim temama koje zasigurno mogu biti interesantne ljudima koji se bave sličnim poslovima, mladima koji razmišljaju o svome obrazovanju i zaposlenju, ali i općenito prosječnome građaninu koji dijeli zajedničku sudbinu građana ove zemlje u uvjetima kakvi trenutačno jesu.

Kao i uvijek, sigurni smo da ćete uživati i ponešto naučiti gledajući i slušajući OVAJ PODCAST!

Kopirati
Drag cursor here to close