Međunarodna konferencija

Najavljujemo: IV. međunarodna konferencija ''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora''

''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' naziv je IV međunarodne znanstveno stručne konferencije koja se održava 25. i 26. listopada u Mostaru
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 10. 2017. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' naziv je četvrte dvodnevne konferencije u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar koja će se održati 25. i 26. listopada tekuće godine u Mostaru. Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se znanstvena, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna  opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih  otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje  mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije znanstvenih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Konferencija se organizira u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal.

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.
Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN.

Predavači na konferenciji su:
-    Mr. Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
-    Amir Vuk-Zec, Studio Zec,
- red.prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,
- v.prof.dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,
- Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,
- GIZ, Bosna i Hercegovina,
- Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,
- Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora BiH,
- Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,
- Predstavnici sponzora i partnera.
U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja sudionika i zbornika radova, konferencija također bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera.

''Kompanije koje se bave proizvodnjom i  distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji,  kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije. ''Očekujemo još jednu uspješnu realizaciju, te se nadamo da će svi učesnici biti zadovoljni'',  kazala je Naida Memić, direktorica kompanije Sfera.
Više o konferenciji i programu međunarodne znanstveno-stručne konferencije Sfera 2017:

''Tehnologija i ugradnja otvora'', možete pronaći na slijedećem linku

Ulaz za goste konferencije je slobodan uz obaveznu registraciju putem ovog linka .

Kopirati
Drag cursor here to close