Intera

Stručna konferencija Sfera 2016: Oblikovanje i toplinska izolacija fasadnih zidova

Gospodarstvo / Flash | 01. 11. 2016. u 12:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga Međunarodna znanstveno stručna konferencija Sfera 2016: Oblikovanje i toplinska izolacija fasadnih zidova: tradicionalni i su vremeni pristup u organizaciji tvrtke Sfera d.o.o. Mostar i Građevinskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” će se održati u Mostaru, INTERA Tehnološki park 3.11.2016 s početkom u 9:30 sati.

Konferenciju će svečano otvoriti Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, a potom će uslijediti obraćanje Federalne ministrice obrazovaja i znanosti, prof. dr. Elvire Dilberović.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Plašt objekta ili fasadni zid je jedan od najbitnijih elemenata u vizualnom doživljaju objekta, ali i po pitanju ostvarivanja ugodnosti korištenja istog.

Boje fasade kao i materijali za završnu obradu su jedan od ključnih elemenata za budući identitet objekta u prostoru kao i njegovo redovno održavanje.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se prezentuju znanstveni, pregledni i stručni radovi, a u drugom suvremene tehnologije i proizvodi u domenu proizvodnje toplinskih izolacija te materijala za završnu oblogu fasadanih zidova.

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom materijala za toplinsku izolacije te završnu obradu fasadnih zidova su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije, priopćeno je.

Generalni sponzor znanstveno-stručne konferencije je komapnija : Baumit. Sponzori konferencije su kompanije : Bautrend, Baumy, Dugatehna, te kompanija Bekament, dok su partneri konferencije kompanije: EPS Lastro, Knauf, Knauf Insulation, Austrotherm, Njemačka gospodarska komora – AHK, Terrasit, Stamal, Fibran, Baldini Studio, Rockwool, Xella, Euroston te kompanija IGM.

Kopirati
Drag cursor here to close