ASA CENTRAL OSIGURANJE

Na valu inovacija i izvrsnosti do rekordnih rezultata

Efikasnost poslovnih procesa i efektivnost ljudskih potencijala su temelj uspjeha renomiranog bosanskohercegovačkog osiguravatelja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 05. 2023. u 09:00 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva četiri mjeseca 2023. godine će sigurno biti zapisana zlatnim slovima u povijesti ASA CENTRAL osiguranja. Vlastitim snagama i koristeći vlastite potencijale najpoznatiji bosanskohercegovački osiguravatelj je uspješno završio proces spajanja dva domaća osiguravajuća društva.

Integracija u jedan poslovni subjekt je, iz perspektive klijenta, prošla gotovo neprimjetno, a poslovanje ni na jedan način nije bilo ugroženo. Vodeći poslovne aktivnosti u dva pravca, jednom integrativnom, gdje su se poslovni procesi detaljno analizirali i unapređivali te drugom gdje je fokus bio na visoko postavljene prodajne i poslovne ciljeve, u ASA CENTRAL osiguranju su realizirali projekte i inicijative gdje su interna suradnja i otvorena komunikacija bile više nego motivirajući faktor.

„Znali smo da imamo dobre i vrijedne kolege, ali ova razina posvećenosti i stručnosti je nadmašila naša najoptimističnija očekivanja. Među funkcionalni timovi i izmeđusektorska suradnja nam je omogućila da uvijek sagledamo širu sliku iz više perspektiva, a što je rezultiralo novim inovativnim idejama, koje smo u međuvremenu implementirali“, navode u Upravi ASA CENTRAL osiguranja.

Kako navode u ovom poznatom osiguravajućem društvu, nova i interaktivna web stranica s integriranim ASA Central webshopom već ostvaruje izvanredne rezultate, kako prodajno tako i iz ugla poboljšanja usluge i korisničkog iskustva klijenta.

Pored, za korisnike prilagođenog webshopa koji pruža olakšano online iskustvo za kupovinu i produženje polica osiguranja, ASA CENTRAL osiguranje je napravilo poseban iskorak razvijajući suvremenu platformu za online prijavu šteta. Zajedno s uslugom „remote“ procjenitelja, odnosno procjenitelja na daljinu, ASA CENTRAL osiguranje je kreiralo cijeli ekosistem online i offline usluga koje se ne isključuju, nego su komplementarne i nadopunjuju jedna drugu. Koristeći prednosti digitalizacije i vrlo visoke stručnosti uposlenika, proces zaključivanja osiguranja te proces prijave, obrade i rješavanja šteta je jednostavan, transparentan i prilagođen krajnjem korisniku.

Uspješno okončani projekti, koji omogućuju procjenu štete oštećeniku iz vlastitog doma i naplatu štete oštećenicima u vremenu od 48 sati od dana prijave štete, su nešto po čemu je ASA CENTRAL osiguranje postalo prepoznatljiv brand na tržištu. U fazi završetka je proces digitalizacije informiranosti oštećenika o toku obrade štete, koji u svakom koraku obrade štete informira klijenta o toku rješavanja iste. Radi se i na implementaciji online narudžbenica za sve osiguranike koji prijavljuju štetu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i žele izvršiti pregled u jednoj od ugovornih zdravstvenih ustanova.

Prema službenim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH za prva četiri mjeseca ASA CENTRAL osiguranje je i dalje vodeće osiguranje u brzini obrade i isplate šteta. U navedenom periodu ASA CENTRAL bilježi 11.509 prijavljenih šteta i s 94,2% obrađenih i isplaćenih šteta naš najveći osiguravatelj je neprikosnoveni lider u ovom segmentu. Bez obzira na sve dosadašnje rezultate, u ASA CENTRAL osiguranju navode da će nastaviti trend inovacija u procesu obrade šteta, a sve u cilju kako zadovoljenja klijenata, tako i drugih strana u procesu obrade šteta, poput ugovornih zdravstvenih ustanova ili ugovornih servisa za popravak vozila.

„Biti za klijenta kada vas treba i gdje vas treba je imperativ u poslovanju ASA CENTRAL osiguranja. Tržište je prepoznalo naš fokus na korisničko iskustvo i samog klijenta u ukupnom konceptu osiguranje, što je u prva četiri mjeseca 2023. godine rezultiralo kumulativnom konsolidiranom premijom u iznosu od 34,12 milijuna KM, dok su ostvarena nerevidirana dobit od 2 milijuna KM i tržišno učešće od 17,6% dodatno učvrstili ASA CENTRAL osiguranje na poziciji broj jedan osiguravatelja u BiH“, rekli su nam na kraju u ASA CENTRAL osiguranju.

S više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija i preko 60 modernih stanica tehničkog pregleda ASA CENTRAL osiguranje je najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini, koje posluje u svim većim centrima naše zemlje, s ciljem najbolje zaštite svojih osiguranika, kreirajući dodatne vrijednosti za klijente i zajednicu u kojoj djeluje.

Kopirati
Drag cursor here to close