Mostar se letovima povezuje s Düsseldorfom i Stuttgartom

Menadžer za razvoj mreže Eurowingsa Ivan Oreč, izjavio je kako će se realizacijom spomenutih zračnih linija udvostručiti broj putnika koji će proći kroz Zračnu luku Mostar, odnosno iznosit će oko 60 tisuća.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 10. 2017. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. svibnja 2018. godine, a letjet će se dva puta tjedno u Düsseldorf i Stuttgart.

Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom. Cijena avionske karte odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura.

Grad Mostar je putem Facebook glasovanja 'You wote – We fly', koje je provela zračna kompanija Eurowings, izabran za novo odredište te kompanije za 2018. godinu.

S tim u svezi, Grad Mostar su u ponedjeljak posjetili predstavnici Eurowingsa, Ivan Oreč, menadžer za razvoj mreže i Markus Leopold, regionalni menadžer njemačke aviokompanije.

Kako je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao menadžer za razvoj mreže Eurowingsa Ivan Oreč, očekuje se da će kroz mostarsku zračnu luku u godinu dana proći dodatnih 60.000 putnika.

Oreč je također istaknuo kako je kampanju koju je Eurowings provodio na društvenim mrežama u 10 dana pratilo oko 7 milijuna ljudi, te da je isto toliko ljudi čulo za Mostar.

Po Orečovim riječima, uvođenje spomenutih linija iz Mostara donijet će i novih 45 radnih mjesta.

Regionalni menadžer Eurowingsa Markus Leopold kazao je kako će se putnici moći iz Düsseldorfa i Stuttgarta konektirati za 110 različitih destinacija.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je kako sa spomenutom zračnom linijom Grad Mostar planira graditi svijetlu budućnost kada je riječ o turizmu.

Grad će, prema Bešlićevim riječima, snositi troškove promotivnog leta za pripadnike 'sedme sile'.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je Zračna luka u Mostaru spremna za nove linije.

"Dolazak Eurowingsa puno znači za Zračnu luku Mostar, za regiju, za grad , Hercegovinu i za BiH", kazao je Raspudić.

Pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i turizma Hercegovačko-neretvanske županije Nazif Nezirić također je naveo kako će uvođenje spomenutih linija iz Mostara uveliko doprinijeti razvoju turizma, istaknuvši kako će se prihodu od turizma povećati za 20 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close