Završeno glasovanje

Eurowings stiže u Mostar!

Mostar je u finalu ''presudio'' najvećem konkurentu, irskom Shannonu, sa 6 % razlike.
Gospodarstvo / Flash | 11. 10. 2017. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eurowings će od ljeta 2018. godine letjeti iz Mostara! Odlučili su tako korisnici Facebooka, koji su Gradu na Neretvi pobjedu donijeli u glasovanju uživo, kada je Mostar ''presudio'' najvećem konkurentu, irskom Shannonu, sa 6 % razlike.

Mostar je osvojio 38% glasova, na drugom mjestu je irski Shannon sa 32% glasova, dok je pobjednik iz prvog kruga, talijanski Trapani, završio na trećem mjestu sa 30% glasova.

Podsjetimo, Trapani (31,6%), Mostar (31,2%) i Shannon (9,6%) ušli su u završno glasovanje za buduću Eurowingsovu destinaciju u 2018. godini, kada je talijanski Trapani za samo 0,4% bio bolji od Mostara.

No, nakon finala razlog za slavlje imaju stanovnici hercegovačke prijestolnice.

Ranije su čelnici Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije pozvali sve stanovnike da svojim glasovanjem daju podršku Mostaru kao izboru Eurowingsove destinacije za ljeto 2018. godine.

''Bila bi to kruna zajedničkih napora Zračne luke, Grada Mostara i Vlade HNŽ koja je za sufinanciranje letova u prošloj i ovoj godini izdvojila značajna financijska sredstva'', rekao je premijer HNŽ Nevenko Herceg.

Naveo je kako će, budući da gospodarski razvitak Županije u značajnoj mjeri ovisi i od zračne povezanosti s europskim i svjetskim središtima, još snažnije podupirati rad Zračne luke.  Dodao je i kako će se s predstavnicima Ministarstva prometa i veza Republike Hrvatske održati sastanak na kojem će se, uz ostalo, razgovarati o mogućoj uspostavi leta između Mostara i Zagreba.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostra, istaknuo je da redovita zračna veza prema Njemačkoj znači i bogatu klijentelu i sve one koji žele istraživati nepoznato, te kako se nada da će Mostar biti top turistička destinacija.

Kopirati
Drag cursor here to close