Gradski odbor HDZ BiH Mostar

Mostar: HDZ traži da Kordić ispita odluku o radnoj nedjelji trgovine Bingo

''Od gradonačelnika Grada Mostara tražimo utvrđivanje činjenica vezanih za ovaj propust''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 06. 2022. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara traži od gradonačelnika dr. Maria Kordića da preispita odluku Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara kojom se trgovačkom lancu ''Bingo'' na lokaciji Vrapčići daje odobrenje za rad nedjeljom.

''Prema našim saznanjima Služba za inspekcijske poslove je navedeno odobrenje izdala suprotno odredbama Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju svoju djelatnost na području Grada Mostar jer je zahtjev za odobrenje za rad nedjeljom podnesen izvan roka utvrđenog člankom 5. stavak 5. Odluke'', dodali su u priopćenju iz Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

"5) Zahtjev za izdavanje odobrenja za rad iz stavka (3) i (4) ovog članka podnosi se u roku od trideset (30) dana od dana stupanja na snagu ove Odluke putem nadležne službe Grada i isti se ne može mijenjati sljedećih šest mjeseci.''

''Od gradonačelnika Grada Mostara tražimo utvrđivanje činjenica vezanih za ovaj propust, poništavanje navedenog Rješenja za rad nedjeljom, kao i utvrđivanje odgovornosti za kršenje odluke Gradskog vijeća, prekoračenje ovlaštenja i zloupotrebu položaja djelatnika Službe za inspekcijske poslove'', zaključili su u priopćenju.

Podsjetimo, trgovački lanac ''Bingo'' objavio je da trgovina Bingo u Vrapčićima od sada radi nedjeljom od 9 do 20 sati. Neradni dan za ovu trgovinu je utorak.

Sve ostale poslovnice Binga u Mostaru ne rade nedjeljom, a ostalim danima rade po uobičajenom radnom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close