Marić

Neradna nedjelja: Može se tražiti dozvola da se ne radi neki drugi dan

''Možda će biti nekih nesuglasica na početku, ali sigurno da je ova Odluka jako dobra. Vodili smo se i praksom u okruženju'', rekao je Marić.
Gospodarstvo / Posao | 29. 03. 2022. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o zabrani rada nedjeljom, odnosno izbora jednog neradnog dana u tjednu odnosi se na sve one koji se bave trgovinom na području Grada Mostara rekao je medijima Salem Marić, predsjednik mostarskog Gradskog vijeća u stanci zasjedanja.

''Radno vrijeme je precizirano i ono će morati biti istaknuto kod svakog objekta. Prvo smo mislili da bude nedjelja neradni dan za sve objekte, ali došli smo do spoznaje da, pošto je Mostar turistički grad i u pitanju su veliki trgovački centri koji imaju potrebu da rade nedjeljom, treba dati mogućnost. Ali moraju dobiti odobrenje od nadležnog odjela Gradske uprave da mogu raditi neki drugi dan i to mora biti jasno istaknuto. Ako je to nedjelja, a da je ponedjeljak neradni dan – onda nedjelja ostaje radni dan'', rekao je Marić.

Pojasnio je kako oni koji ne dobiju odobrenje ''podrazumijeva se da je to nedjelja, a oni koji traže izuzeće dobit će rješenje od nadležnog Odjela da je to neki drugi dan''.

''Na sve se isto odnosi, dakle i na velike trgovinske centre – i oni moraju tražiti izuzeće da to nije nedjelja. A točno je precizirano kad pekare mogu raditi. Možda će biti nekih nesuglasica na početku, ali sigurno da je ova Odluka jako dobra. Vodili smo se i praksom u okruženju'', rekao je Marić.

Naveo je i kako je Vijeće usvojilo i Odluku o pristupanju i nastavku rada javno privatnom partnerstvu između Grada Mostara i Javne deponije Uborak s javnim privatnim partnerstvom.

''I to je prvo javno privatno partnerstvo na razini županije ako bude donesena odluka. Ali bit ove Odluke je da se ide u procedure kako ne bi došlo do problema u realizaciji plana prilagođavanja na deponiji Uborak. Ono što je najvažnije kod ove Odluke jeste da smo donijeli jako bitan zaključak gdje smo precizirali da se deponija treba zatvoriti u roku od pet godina, ali da taj rok za zatvaranja teče od dana dobivanja okolišne dozvole. Dakle, sad je do drugih, do Udruženja Jer nas se tiče da povuku svoju tužbu ili da čekamo da sud završi. Ali onda tek od tog dana teče rok za zatvaranje deponije'', rekao je.

Kaže kako je u odluci donesen jedan važan amandman, gdje je rečeno da će konačnu Odluku o javno privatnom partnerstvu deponije ili Grada Mostara donijeti Gradsko vijeće Grada Mostara.

''Imali smo i Odluku koju smo vratili u nacrt, a radi se o Odluci o uzurpiranim javnim površinama u Mostaru. Ova Odluka se treba dostaviti u Prijedlogu u roku od trideset dana'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close