Gradsko vijeće Mostara

Mo Parking predao elaborate: Bez brojki i objašnjenja

Građani ni ovaj put nisu dobili uvid u stanje mirujućeg prometa, odnosno brojke koje ih najviše zanimaju te zaradu poduzeća Mo Parkinga od uvođenja naplate parkinga.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 02. 2023. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Mo Parking vijećnicima Gradskog vijeća Mostara dostavilo je dva elaborata o radu uoči sjednice koja će se održati 23. veljače. Peta je to točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća te ujedno i jedan od gorućih problema u Mostaru.

"Tranzicijsko razdoblje u bilo kojem poslu je zahtjevno, pa je tako i bilo i kod nas. Međutim, osvrćući se na proteklu godinu i izazove s kojima smo se suočavali, danas možemo sa sigurnošću reći da su pozitivni pomaci napravljeni", kazali su iz Mo Parkinga.

Ništa od brojki 

Ponovno su građani, sudeći prema elaboratima u koje je Bljesak.info imao uvid, zakinuti za one najbitnije informacije. Naime, u opsežnim elaboratima u kojima je sadržano označavanje i postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije na uličnim parking mjestima te vanuličnim (kvartovskim) parking mjestima u Gradu Mostaru nedostaje ono najbitnije.

Građani ni ovaj put nisu dobili uvid u stanje mirujućeg prometa, odnosno brojke koje ih najviše zanimaju te zaradu poduzeća Mo Parkinga od uvođenja naplate parkinga. U dokumentu koji je dostavljen vijećnicima stoji kako je poduzeće financijski konsolidarno te da zapošljava 27 djelatnika.

"Trenutno smo u fazi saniranja zatečenih obveza, koje idu možda i boljom dinamikom od naših predviđanja. Ukoliko nastavimo ovom dinamikom očekujemo u 2023. godini prelazak u razvojnu fazu i planiranje izgradnje novih parking mjesta", stoji u dokumentu.

Iz Mo Parkinga rečeno je kako "trenutno radimo na pripremi i provedbi aktivnosti plana kao što su: horizontalna i vertikalna signalizacija na parking površinama, unaprjeđenje i modernizacija sustava za upravljanje i naplatu parkinga, pauk služba te provedbi odluke GV o vinjetama".

Podsjetimo, mostarski gradonačelnik Mario Kordić ranije je obećao javnosti kako će dobiti sve informacije o poslovanju tvrtke te rekao kako iza svega stoji orkestrirana hajka.

Ništa o sustavu 

Također, građani su u elaboratima ponovno zakinuti i za očitovanje o sustavu naplate parkinga.

Podsjetimo, sapunica oko sustava naplate te ne preuzimanja mobilne aplikacije između JP Mostar Parkinga te UNIS Telekoma se nastavlja.

Tvrtka je reagirala na Barbarićevo gostovanje 23. siječnja na Radio Areni navodeći kako skreću ''pozornost na izjave u kojima ste se dotaknuli UNIS Telekomunikacija d.d. Mostar i pritom naveli niz neistina''.

''Komentirajući poslovni odnos između UNIS Telekomunikacija d.d. i javnog poduzeća čiji ste direktor, iznijeli ste u javnost niz informacija kojima ste povrijedili temeljna načela poslovne etike. Bez obzira na činjenicu kako je poslovni odnos između UNIS Telekomunikacija d.d. i JP "Mostar parking" d.o.o. okončan dana 30.09.2022. godine, naš mandant i dalje se smatra vezanim istom tom etikom'', kazali su iz UNIS Telekoma.

Tvrtka je tada navela kako je Barbarić medijskim istupom, grubo narušio načela poslovne etike, te pokušao naštetiti poslovnom ugledu UNIS Telekomunikacija d.d. Mostar

"Ukoliko se oglušite na ovaj podnesak, bit ćemo prisiljeni u ime našeg mandanta zadovoljštinu potražiti u sudskom postupku protiv Vas osobno, u kojemu, kako ste i sami svjesni, svi argumenti leže na strani našeg mandanta'', naveli su tada iz UNIS Telekoma.

Nakon što ispriku vršitelja dužnosti direktora Mostar parkinga Ivana Barbarića nisu dobili, UNIS Telekom pokrenuo je pravne procedure potiv gradskog poduzeća, kako je i najavio. 

Kopirati
Drag cursor here to close