Uz mjere

Mo-Bus počinje raditi s izmijenjenim rasporedom, karte od ožujka i dalje vrijede

''Nemoguće će biti, zbog ograničenog broja putnika, na stajalištu nekome reći da ne može ući u autobus'', kazao je.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 05. 2020. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smanjenje količine linija, ograničenje broja putnika, poštivanje razmaka, redovite dezinfekcije, samo su neke od aktivnosti na koje je, uslijed nemogućnosti rada, poduzeće Mostar-Bus primorano vršiti s ponovnim početkom prometovanja od ponedjeljka.

Kako je za Bljesak.info kazao direktor poduzeća, Damir Marić izmijenjenim rasporedom koji je u četvrtak donijet, obuhvaćena su veća prigradska naselja Mostara.

''Pripremili smo, po preporuci, skraćeni dnevni raspored vožnji, koji će se postupno povećavati'', rekao je Marić koji pojašnjava da će ''po potrebi i uključivati ostale linije, kao i povećavati učestalost polazaka na pojedinim linijama na zahtjev putnika''.

Mjere koje su donijeli stožeri za javni prijevoz, smatra direktor Marić, teško će biti učinkovite.

''Nemoguće će biti, zbog ograničenog broja putnika, na stajalištu nekome reći da ne može ući u autobus'', kazao je.

Dodaje kako su se stožeri ''ogradili i naglasili da se u javnom prijevozu mora držati razmak. Što i kako, nisu dali daljnje upute''.

Marić ističe kako je nakon održanog sastanaka sa vozačima i sindikalistima, usuglašeno kako u Mo-Busu neće doći do otpuštanja radnika, ali da situacija nije baš svijetla.

''Kritično je razdoblje za Mo-Bus, kao i za sva poduzeća kojima je bio zabranjen rad i to se odnosi do daljnjega. Koronavirus nije završio s početkom našega rada, nego je on i dalje prisutan'', rekao je za Bljesak.info direktor.

''Smanjenjem broja putnika, samim tim smanjujemo svoje prihode, odnosno povećavamo troškove'', dodao je.

Financijsku pomoć, tvrdi, od Federacije BiH s 'korona zakonom' ne mogu očekivati, ali ju prije svega očekuju od Hercegovačko-neretvanske županije. Tek nakon donošenja županijskog 'korona zakona' Grad Mostar će odrediti kako će to pomoći poduzeću kojem je osnivač.

Podsjećamo, javni prijevoz je obustavljen odlukama kriznih stožera krajem ožujka, čime je poduzeću Mostar-Bus bilo uskraćeno djelovanje. Ipak mjesečne karte iz ožujka, tvrdi direktor Marić, vrijedit će do kraja svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close