Tranzicija liderstva

LKQ Corporation objavila nova imenovanja u menadžmentu

Imenovani novi direktori LKQ korporacije – Varun Laroyia, za glavnog izvršnog direktora i generalnog direktora LKQ Europe i Rick Galloway, za višeg potpredsjednika i glavnog financijskog direktora LKQ-a
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 09. 2022. u 11:28 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korporacija LKQ (Nasdaq: LKQ), vodeći dobavljač rezervnih i specijalnih dijelova za popravak i dodatnu opremu automobila i drugih vozila, jučer je objavila imenovanja u samom vrhu korporativnog menadžmenta.

Varun Laroyia, izvršni potpredsjednik i glavni financijski direktor, imenovan je za glavnog izvršnog direktora i generalnog direktora LKQ Europe. Laroyia nasljeđuje Arnda Franza, koji napušta kompaniju kako bi se pridružio grupi Mahle kao njen glavni izvršni direktor, gdje je proveo 18 godina prije nego što se pridružio LKQ Europe.

Rick Galloway, glavni financijski direktor LKQ Veleprodaje - Sjeverna Amerika i Self Service (samouslužnih) segmenata, imenovan je za LKQ-ovog višeg potpredsjednika i glavnog financijskog direktora.

“Varun je bio pokretačka snaga i strastveni pokretač promjena za LKQ posljednjih pet godina”, izjavio je Dominick Zarcone, predsjednik i glavni izvršni direktor. “Uz njegovo ogromno vodstvo i poznavanje firme i naših europskih tržišta, oduševljen sam što Varun preuzima ovu ulogu. Varun je bio moj partner od povjerenja u transformaciji LKQ-a. Snažno se fokusirao na naš program operativne izvrsnosti, uspostavljajući važne metrike i preglede učinka, dramatično poboljšavajući našu efikasnost obrtnog kapitala i novčani tok, rigorozno revidirajući naš portfolio poslovanja i promišljeno donoseći odluke o raspodjeli kapitala. Ovo iskustvo i njegova strateška vizija odigrati će ključnu ulogu u podizanju LKQ Europe na još viši nivo uspjeha. Važno je da ova tranzicija liderstva dolazi u trenutku kada je europsko poslovanje na putu da ispuni svoje dugoročne operativne i financijske ciljeve”, naglasio je Zarcone.

Laroyia je komentirao: „Uzbuđen sam zbog prilike da preuzmem ulogu izvršnog direktora LKQ Europe i vodim najvećeg distributera auto-dijelova u Europi. Radujem se suradnji sa svim našim ključnim zainteresiranim stranama, uključujući naše kupce, partnere dobavljače i talentirani tim širom Europe, kako bismo ubrzali napredak u pogledu ogromnih prilika koje postoje unutar našeg europskog poslovanja. Moji prioriteti biće produbljivanje naše konkurentske pozicije, rast poslovanja brži od tržišta, nastavak zamaha zarade i stvaranje slobodnog novčanog toka.”

“Rick je ključno pridonio postizanju rekordnog nivoa EBITDA marži u našim segmentima veleprodaje - Sjeverna Amerika i samouslužnih segmenata u proteklih nekoliko godina, generišući značajnu operativnu i financijsku efektnost”, rekao je Zarcone, te dodao: “On se prirodno uklapa i osigurati će kontinuitet dok izvršavamo naše strateške prioritete kako bismo isporučili vrijednost našim dioničarima. Vjerujemo da će Rickovo bogato operativno iskustvo i jasno razumijevanje naše strategije usmjerene na povrat dobro poslužiti LKQ-u”.

“Čast je preuzeti ovu novu poziciju u važnom trenutku za kompaniju,” komentirao je Galloway. "LKQ je dobro pozicioniran za dugoročni uspjeh i veselim se pokretanju naših financijskih i strateških inicijativa, kao i nastavku izvršavanja naše strategije uravnotežene raspodjele kapitala, uz našu izvanrednu financijsku organizaciju", rekao je Galloway.

“Imenovanja Varuna i Ricka svjedočanstvo su snage našeg menadžerskog tima i našeg fokusa na razvoj talenata i planiranje nasljeđivanja. U ime uprave i našeg šireg rukovodećeg tima, želim zahvaliti Arndu na njegovoj posvećenosti i predanosti LKQ-u. Želimo mu uspjeh u njegovoj novoj ulozi s Mahleom, koji je i dalje ključni partner u snabdijevanju naše europske operacije”, zaključio je Zarcone.

Kopirati
Drag cursor here to close