Zabrana pušenja

'Klima bez dima' promovira bh. ugostiteljske prakse bez duhanskog dima

Inicijativa nazvana "Klima bez dima" pokrenuta je u okviru projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje u BiH"
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 05. 2018. u 16:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podrška i promocija ambijenta bez duhanskog dima u ugostiteljskim objektima u BiH cilj je inicijative koju realizira Svjetska banka u BiH u suradnji s Udruženjem Progresivni razvoj organizacija i individua - PROI. 

Inicijativa nazvana "Klima bez dima" pokrenuta je u okviru projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje u BiH" koji podržava Vlada Švicarske, a pokazuje da ugostiteljski objekti mogu dobro poslovati bez obzira na činjenicu da u tim objektima nije dozvoljeno pušenje.   

Prezentacija inicijative u četvrtak upriličena je u Hotelu Central koji je jedan od ugostiteljskih objekata u kojima pušenje nije dozvoljeno. Predstavnici tog hotela kažu da takav koncept rada nije smetnja biznisu, čak se pokazalo i bolje nego su to u početku mislili. 

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer ispričala je da se Švicarska zalaže i promovira zdrav život, a s tim u vezi u toj državi godinama je zakonom zabranjeno pušenje u ugostiteljskim objektima što se nije negativno odrazilo na njihovo poslovanje. 

Današnji skup iskorišten je i kao prilika da se ukaže na štetnost duhanskog dima za zdravlje stanovništva, a apeliralo se i na podizanje razine svijesti u vezi s tim. 

"Klima bez dima" objavila je na društvenim mrežama mapu ugostiteljskih objekata u BiH u kojima nije dozvoljeno pušenje, kao i iskustva vlasnika nekih od objekata bez duhanskog dima.

Kopirati
Drag cursor here to close