Dozvoljeno pušenje u zatvorenom

Bh. ugostitelji oduševljeni pušenjem u Austriji

Udruga hotelijera u BiH o dozvoljenom pušenju u objektima u Austriji
Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2018. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga hotelijera i restoratera u BiH obradovana je odlukom donjeg doma parlamenta Austrije kojom se dozvoljava pušenje u restoranima i kafićima u toj zemlji.

''Dok i dalje čekamo da od vlasti u BiH dobijemo barem naznaku informacije jesu li usvojili i jedan od brojnih prijedloga koje smo dali tijekom razdoblja javne rasprave, ovakve vijesti svakako ohrabruju i daju nadu da će se, ako ne predlagač zakona, onda svakako zastupnici u Parlamentu Federacije BiH ugledati na svoje kolege iz Austrije i odbaciti potpunu zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima'', izjavio je predsjednik Udruge hotelijera i restoratera u BiH Amir Hadžić.

Istaknuo je da je Austrija zabranila pušenje osobama mlađim od 18 godina, dok je do sada ta granica iznosila 16 godina, te uvela zabranu za pušenje u automobilima ukoliko se u automobilu nalaze maloljetne osobe.

''U Federaciji BiH ta zabrana je već na snazi, jednako kao i zabrana prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama. Iskreno se nadam da će odgovorni za donošenje zakona u FBiH odustati od rigidnih i nepotrebnih zahtijeva, te uvažiti prijedloge koje daje ugostiteljsko-turistička struka, a koji odgovaraju i pušačima i nepušačima jednako'', zaključio je Hadžić, priopćeno je iz Udruge hotelijera i restoratera u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close