Prodaja

Investitor iz Hrvatske kupio imovinu Vitezita

Navodno je kupac ponovno Zvonko Zubak koji je nekoliko puta biran kao kupac ali nije na vrijeme uplatio novac.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 12. 2022. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investitor iz Hrvatske kupio je imovinu firme Vitezit iz Viteza koja posluje u okviru namjenske industrije FBiH i bavi se proizvodnjom eksploziva, objavio je portal Biznisinfo.

Imovinu nekadašnjeg giganta je kupio na javnoj prodaji koja je jučer održana u Travniku, a informaciju je za Viteški.ba potvrdila stečajna upraviteljica Bahrina Huseinbegović.

Naime, na Sudu u Travniku je održana prodaja imovine stečajnog dužnika Vitezit po objavljenom Međunarodnom natječaju. Kupac je firma iz Hrvatske iz Zagreba po cijeni od 10,8 milijuna KM.

Huseinbegović nije mogla otkriti ime kupca, ali je rekla da je uplatio depozit od 10 posto, a da ostatak novca treba uplatiti u sljedećih 15 dana.

Viteški.ba saznaje da je kupac ponovno Zvonko Zubak koji je nekoliko puta biran kao kupac ali nije na vrijeme uplatio novac.

Kako Biznisinfo piše, nekretnine koje su bile ponuđene na prodaju, između ostalog, uključuju kompleks Pogona “D”, odnosno proizvodnu cjelinu “Proizvodnja nitroglicerina”.

Također se prodavao dio ovog kompleksa sa više objekata koji čine proizvodnu cjelinu “Proizvodnja plastičnih eksploziva”, a u sklopu kojeg su izgrađena 34 građevinska objekata.

Ponuda je uključivala i dio kompleksa sa objektima i tehnologijom za tretman vode iz potoka Večerska, s nekoliko  građevinskih objekata.

Tu je i ispitni poligon sa 18 samostalnih klasičnih objekata Pomoćno-skladišne cjeline. Riječ je o “poligonu za ispitivanje proizvedenih eksploziva” koji je izgrađen na više međusobno povezanih katastarskih parcela.

Imovina uključuje i skladišta, administrativne zgrade, kuhinju, upravnu zgradu, kotlovnice, “trans servis”, ambulante, te još nekoliko objekata i pogona.

Kopirati
Drag cursor here to close