FERK održao redovitu sjednicu

Hercegovina: Tri dozvole za proizvodnju električne energije

Na sjednici FERK-a je usvojen zaključak kojim se odobrava provedba postupka prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije sa „IVEX“ d.o.o. Usora na ENERGY TRADE d.o.o. Usora.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 10. 2017. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva INTER d.o.o. Tešanj u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana „INTER IN 23-1“, na lokalitetu Tešanjka-Žabljak, općina Usora, predviđene godišnje proizvodnje 24,30 MWh (megavatsati).

Predmetna dozvola za rad podnositelju zahtjeva se izdaje na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je usvojen zaključak kojim se odobrava provedba postupka prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije sa „IVEX“ d.o.o. Usora na ENERGY TRADE d.o.o. Usora.

 U postupak javne rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ENERGY TRADE d.o.o. Usora, Fotonaponska elektrana „SOLAR-RAMA“ vlasnika Slavka Žilića, iz Prozora-Rame i GP TOMING d.o.o. Grude.

 Također, Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Obrt „Mirna luka“, vlasnika Željka Kozine iz Čapljine, upućen je u postupak javne rasprave.

 Zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare FERK-u na navedene nacrte dozvola do 3. 11. 2017. godine do 12 sati.

 Donesena su dva rješenja po žalbama na akte koje su donijela JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close