Redovita sjednica

FERK: Dopunjen Pravilnik o načinu obračuna regulatornih naknada za imatelje dozvola

Gospodarstvo / Flash | 09. 06. 2017. u 13:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici usvojila Nacrt pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o metodologiji i načinu obračuna regulatornih naknada za imatelje dozvola, u cilju preciznije razrade i primjene odredbi vezanih za regulatorne naknade koje plaćaju imatelji FERK-ovih dozvola za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti.

Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo FERK-u je dostavilo kratkoročne i dugoročne (inovirane) planove razvitka i izgradnje distribucijske mreže, te je nakon detaljne analize na današnjoj sjednici FERK-a donesena Odluka o odobrenju Plana izgradnje i rekonstrukcije distribucijske mreže za 2017. godinu Javnog poduzeća EP Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo.

Doneseno je rješenje o izdavanju Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelju zahtjeva 'AL Trade' d.o.o. iz Mostara, i to na razdoblje valjanosti dvije godine, a ovlašten je obavljati opskrbu kvalificiranih kupaca i trgovinu električnom energijom na unutarnjem tržištu.

Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdane su podnositeljima zahtjeva Kopex-Sarajlić d.o.o. Srebrenik i D.o.o. Čavkunović-BAU Bihać na razdoblje od pet godina. Licenciranu djelatnost su ovlašteni obavljati na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Imatelju dozvole 'Hifa' d.o.o. Tešanj postojeća Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom mijenja se i dopunjuje radi brisanja postojeće transportne jedinice i dopune novom transportnom jedinicom, ali i promjenom adrese sjedišta društva.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara upućena su dva nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: Maxima IST d.o.o. Mostar i EKO Energija d.o.o. Kalesija i dva nacrta dozvola za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva Proming d.o.o. Bugojno i E-Tank d.o.o. iz Blažuja.
Rok za dostavu pisanih komentara kao i za podnošenje zahtjeva za stjecanje statusa umješača je do 21.6.2017. godine do 12 sati. Svi nacrti dozvola u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

FERK je na današnjoj sjednici donio i dva zaključka po zahtjevu za izdavanje dozvola za rad (licencija) podnositelja zahtjeva: Brkić petrol d.o.o. Zenica i Marssel d.o.o. Mostar, te rješenje po žalbi na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close