Sanela Pokrajčić

FERK ima novu predsjednicu

Na sjednici, FERK je gospodarskom društvu "Ascom" d.o.o. Tešanj, izdao izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, solarna fotonaponska elektrana "Ascom 1" na krovu postojećeg poslovnog objekta, naselje
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 10. 2018. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine na sjednici u četvrtak u Mostaru za predsjednicu te institucije izabrala je Sanelu Pokrajčić, članicu FERK-a.  Pokrajčić je izabrana na razdoblje od godinu dana, počevši s danom 8.10.2018. godine. 

S obzirom kako 7.10.2018. godine ističe funkcija predsjednika FERK-a, članu FERK-a iz reda bošnjačkog naroda, a poštujući navedene odredbe o izmjenjivosti funkcije predsjednika stvoreni su uvjeti da se donese odluka o izboru novog predsjednika, iz reda hrvatskog naroda, priopćili su iz FERK-a. 

Na sjednici, FERK je gospodarskom društvu "Ascom" d.o.o. Tešanj, izdao izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, solarna fotonaponska elektrana "Ascom 1" na krovu postojećeg poslovnog objekta, naselje Bukva, općina Tešanj. 

Predviđena godišnja proizvodnja objekta je 15,264 MWh (megavat sati), a dozvola važi do 23.10.2028. godine. Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdana je gospodarskom društvu Ziblin & Co d.o.o. Ljubuški i važi pet godina. 

U postupak javne rasprave upućeni su Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za "Grohs H&G" d.o.o. Sarajevo i Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvole II. reda za JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar. Tekst nacrta tih dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba. 

Postupajući po zahtjevu za izdavanje Dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om za gospodarsko društvo Gas Petrol d.o.o. Tešanj, FERK je donio Rješenje prema kojem se podneseni zahtjev odbija jer podnositelj zahtjeva nije dokazao ispunjavanje kriterija propisanih Pravilnikom o izdavanju dozvola za rad (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva. 

FERK je na temelju provedene analize odobrio Plan razvoja i izgradnje distribucijske mreže za 2018. godinu JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, vodeći računa o ciljevima Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine i imajući u vidu i svoje obveze iz Zakona, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close