Street art projekt kompanije dm

dm poklonio mural građanima Sarajeva

Nakon izloga dm trgovina u Banjoj Luci i Mostaru, koje su ranije oslikane u okviru Street art projekta dm-a, izrađen je i mural u sarajevskom naselju Grbavica.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 09. 2022. u 14:26 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki mural s motivima prirode od jučer krasi zid zgrade u kojoj se nalazi dm trgovina u sarajevskom naselju Grbavica, a umjetnički potpis na odgovor „Šta nas ljude čini lijepima?“ i ovaj put stavili su poznati bh. street art umjetnici Benjamin Čengić i Rikardo Druškić. Tako je nakon izloga dm trgovina u Banjoj Luci i Mostaru, koje su ranije oslikali u okviru Street art projekta dm-a, njihovo kreativno razmišljanje ovjekovječeno i na zgradi u sarajevskom naselju Grbavica.

„Najveći mural u Sarajevu naš je posljednji izazov u okviru ove kampanje, odnosno projekta koji je internacionalnog karaktera a koji ima za cilj da kroz podršku lokalnih umjetnika i umjetničke scene probudi inspiraciju u društvu, među našim sugrađanima za pozitivnim promjenama. Nadamo se da će uživajući u prizorima vedrine i ljepote prirode - šuma, livada i cvijeća, i sami biti motivirani da misle vedro i pozitivno, da potraže i pronađu inspiraciju u sebi, ljubavi i prirodi“, osvrnuo se Benjamin Čengić i dodao kako je sretan što je dio projekta koji se istovremeno realizirao u svim zemljama dm koncerna.

PR  / dm poklonio mural građanima Sarajeva

Sinergija između lokalnih umjetnika i dm-a ostvarena je još u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, gdje su lokalni umjetnici u duhu street arta dm prodavnice i zidove zgrada pretvorili u svojevrsna umjetnička platna.

„Važno je prepustiti se inspiraciji i otkriti šta je to što nas pokreće u životu. Snaga inspiracije koja nas motiviše na promjene u svakodnevnom životu bila je krovna tema ovog projekta kojeg smo u proteklom periodu uspješno realizovali sa našim poznatim street art umjetnicima. Osim što smo na ovaj način pružili podršku razvoju umjetnosti i kulture u BiH, naš konačan cilj je bio da njihova umjetnost i vrijednost koju su stvorili posluže kao novi izvor inspiracije našem okruženju i zajednici“, izjavila je menadžerica marketinga dm-a Ajla Hadžić.

Radeći kao dvojac na ovom projektu, Rikardo i Benjamin zajedno su prošli proces osmišljavanja ali i realizacije gdje su koristili različite tehnike slikanja. Nakon prvih reakcija prolaznika tokom samog procesa rada, sada željno iščekuju i prve komentare Sarajlija na šta ih to inspiriše veliki mural na Grbavici.

Kopirati
Drag cursor here to close