FIPA u Milanu

Bh. projekti predstavljeni na privrednom skupu

Na skupu sudjeluje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2019. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić, sa suradnicima sudjeluje u Milanu na privrednom skupu Confindustria Connext, prvom nacionalnom događaju industrijskog partnerstva u organizaciji Udruženja poslodavaca Italije.

Na skupu sudjeluje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.

Cilj Connexta je umrežavanje i povezivanje privrednika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske suradnje. Kompanije posluju u različitim sektorima, od metaloprerade, autoindustrije, proizvodnje hrane i pića, energetike, okoliša, turizma i ugostiteljstva, proizvodnje namještaja do elektronike.

Direktor Milinić je održao niz sastanaka sa predstavnicima kompanija prvenstveno iz Italije i Njemačke kojima su predstavljene investicijske mogućnosti BiH.

Određeni broj kompanija je iskazao interes za poslovanjem u BiH s obzirom na profitabilne mogućnosti investiranja u odnosu na zemlje EU.

Dogovoren je dolazak nekoliko kompanija kako bi se upoznali s potencijalima i posjetili moguće investicijske lokacije.

FIPA je imala izložbeni štand zajedno s Privrednom komorom FBiH i bh. privrednim društvima na kojima je distribuiran promotivni materijal o mogućnostima ulaganja, poručili su  iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close