A gdje ćemo gledati Ligu prvaka?

Gdje je puklo između Telemacha i Arenasporta?

Korisnici Telemacha ljutiti su naprasnim prekidom distribucije Arenasport kanala kod tog operatera. Ljuti su i načinom na koji se sve dogodilo.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 01. 2021. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od afera koja je započela s novom godinom je prekid suradnje Arenasporta i Telemacha. Razočarani korisnici usluga Telemacha osjećaju se prevarenima, jer je upravo Arenasport paket kanala bio jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji razlog zašto su sklapali nove ugovore sa Telemachom. Korisnici su bijesni jer je Telemach naprasno, bez prethodnog obavještenja, zamračio sve Arenasport kanale, i to na prvi dan Nove godine. Tim potezom Telemacha korisnici su dobili neočekivanu „novogodišnju čestitku“, tako da mnogi prijete tužbama i raskidom ugovora.

U kuloarima se već dugo vremena spominje "rat medijskih i telekom klanova" u regiji, što se upravo, prema upućenima, i događa u ovom slučaju. No, ni Telemach ni Arenasport u svojim službenim istupima ne spominju dublje razloge, osim što ugovor između dva subjekta nije produžen.

Arenasport, koji je trenutno u fazi uvođenja vlastite Arena Cloud TV aplikacije, u službenoj objavi napominje kako je upravo Telemach taj koji nije produžio ugovor o međusobnoj suradnji, naprasno i "iz neobjašnjivih razloga."

Arenasport pritom napominje kako svi drugi operateri u Bosni i Hercegovini nisu imali nikakvih problema niti prohtjeva pri produženju ugovora s Arenasportom, te preporučuju gledanje svojih kanala kod nekog od ostalih operatera (U Mostaru su to Home TV HT Eroneta i Moja TV BH telekoma).

S druge strane, na upite javnosti i ljutitih korisnika svojih usluga, Telemach odgovara potvrdno na činjenicu kako od 01.01. 2021., kanali Arenasporta više nisu u ponudi, no također ne spominju koji su razlozi prekida nastavka suradnje. Telemach, istina, ne optužuje suprotnu stranu, niti je proglašava krivcem za novonastalu situaciju, a svoje korisnike moli za strpljenje i obećava kako će posebni timovi obavljati razgovore s korisnicima ne bi li ih umirili nekim dodatnim pogodnostima.

Ono što se u svemu čini najsigurnijim je kako korisnici Telemacha neće moći pratiti talijansku Serie A , UEFA Ligu Europe, BH Premier ligu – i ono najvažnije, elitnu Ligu prvaka, a od naredne godine, ako stanje potraje, neće moći gledati ni španjolsku Primera ligu, na koju od iduće sezone upravo Arenasport ima pravo prijenosa.

Ovo je svakako veliki udarac za Telemach, koji je u žižu javnosti došao ne samo odličnim ponudama korisnicima, nego i optužbama za ucjene drugih operatera Sportklub kanalima i Novom BH, koji prenose reprezentativne utakmice i engleski Premiership.

Godinama je Telemach optuživan kako manipulira svojom ponudom i praktično lihvari druge operatere, pa se sadašnje stanje i "rat" Arenasporta i Telemacha upravo dovodi u kontekst "uzvraćanja udarca".

No, i jedan i drugi subjekt u ovom "medijskom ratu" za sada su po pitanju stvarnih razloga zakopčani do grla. U svakom slučaju, korisnici Telemacha, posebno ljubitelji domeće lige i Lige prvaka su u očaju, a voda na mlin sada ide Mojoj TV i Home TV-u, koji su uredno potpisali nove ugovore i sa Sportklubom i sa Arenasportom.

Kopirati
Drag cursor here to close