dm zajedno s kupcima donirao 11.576,51 KM

5. dm ženska utrka zaključena donacijom menstrualnih uložaka za sve učenice srednjih škola

Sedam tisuća pakovanja Jessa uložaka, od po 16 komada, iz Medicinske škole Jezero dalje će biti distribuirano svim drugim školama u KS.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 10. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija zdravog i aktivnog načina života jedno je od načela kompanije dm, a u skladu s tim i ove godine uspješno je realizirana 5. po redu dm ženska utrka. Dio novca od kotizacija, koje su iznosile 10 KM ili 7 KM za članice dm active beauty programa, kompanija dm je donirala za nabavku menstrualnih uložaka koji će besplatno biti dostupni učenicama svih srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Iako je prvobitno planirano da se od svake kotizacije koju su uplatili dm kupci izdvoji 1 KM za nabavku menstrualnih uložaka, što je u konačnici iznosilo oko 4.000 KM, iz kompanije dm su odlučili da financiraju cjelokupni iznos te tako osiguraju uloške za svih 7.000 učenica srednjih škola KS. Donacija u vrijednosti 11.576,51 KM, dio je kampanje čiji je cilj povećanje svijesti o menstrualnom zdravlju i smanjenju stigme, a koju UNFPA BiH provodi u suradnji s Vladom KS od rujna 2022.

Foto: PR / 5. dm ženska utrka zaključena donacijom menstrualnih uložaka za sve učenice srednjih škola

''Promociju zdravog i aktivnog života već tradicionalno obilježavamo organizacijom dm ženske utrke, u okviru koje smo ove godine bili dijelom jedne izrazito važne kampanje koja u središte stavlja upravo zdrave navike žene. Donacija proizvoda za održavanje intimne higijene žene jedan je od koraka u nastojanju da svakoj djevojci i ženi bude omogućen pristup takvim proizvodima i da se smanje izazovi u njihovoj svakodnevnici s kojima se one nerijetko susreću'', poručila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Sedam tisuća pakovanja Jessa uložaka, od po 16 komada, iz Medicinske škole Jezero dalje će biti distribuirano svim drugim školama u KS.

Počevši od rujna 2022. godine, tijekom kampanje će se besplatno osigurati higijenski ulošci i pouzdane informacije za borbu protiv menstrualne stigme u svim javnim srednjim školama u Kantonu, u nadi i namjeri da će se u bliskoj budućnosti program proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close