Novi brend

Vispak na tržište plasirao novi čaj 'Bostea'

''Najbolje od prirode u jednoj šoljici čaja'', naš je slogan, a zdrave i ljekovite trave sa bosanskih planina naša su komparativna prednost na tržištu.
Gospodarstvo / Promo | 15. 01. 2020. u 10:55 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak na tržište je plasirala novi brend domaćeg čaja. Bostea razvijen je u suradnji sa kooperantima i potrošačima, i spoj je stručnosti i izbora potrošača, ističu u kompaniji.

''Razvoj novih okusa čaja se radio u suradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Zato je Bostea spoj stručnosti i potrošačevog izbora. Inspiraciju smo i ovaj put pronašli u našoj Bosni, tako da novi brend i u nazivu podsjeća na domaći «bosanski čaj» u kojem uživamo i svi ga rado pijemo kod kuće. ''Najbolje od prirode u jednoj šoljici čaja'', naš je slogan, a zdrave i ljekovite trave sa bosanskih planina naša su komparativna prednost na tržištu. Uvjereni smo da će potrošači i ovaj put dati povjerenje našem novom brendu“, izjavila je Zerina Čolaković direktorica marketinga i razvoja u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Misija Vispaka je da njeguje domaće i jača bh. privredu. U suradnji sa kooperantima iz Bosne i Hercegovine Vispak će ponuditi jednu odličnu kombinaciju zdravog, prirodnog, domaćeg i drugačijeg, dajući i na taj način doprinos razvoju lokalne zajednice. U tom smislu, Vispak je već kreirao web aplikaciju za sve zainteresirane kooperante širom Bosne i Hercegovine koji žele ostvariti saradnju.

Novi brend čaja Bostea dostupan je na domaćem tržištu u šest okusa; brusnica, menta, šipak, majčina dušica, šumsko voće i kamilica.

Jedan od kooperanta je i Darko Trogrlić iz Žepča. O njegovom doprinosu razvoja brenda i iskustvima saradnje sa Vispakom možete pogledati u videu.

Video: 
Kopirati
Drag cursor here to close