Medicina dostupna svima!

U Poliklinici Vitalis izvedeni operativni zahvati iz abdominalne kirurgije

Poliklinika Vitalis iz Mostara uvijek nastoji svojim pacijentima osigurati najbolju medicinsku zaštitu, a tako je i slučaj sa uspješno obavljenim laparoskopskim i klasičnim operacijama iz abdominalne kirurgije.
Gospodarstvo / Promo | 10. 05. 2023. u 14:05 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod vodstvom prof. dr. sc. Ive Solde, vodećeg stručnjaka za abdominalnu kirurgiju iz KB Dubrava Zagreb, i njegovog asistenta dr. Martina Grbavca, koji su skupa sa prof. dr. sc. Tonijem Kolakom oformili novi odjel laparoskopske kirurgije u Poliklinici Vitalis izvedene su zahtjevne operacije.

Na odjelu kirurgije prvo je izvedena jedna od najtežih operacija u abdominalnoj kirurgiji: desna hemikolektomija sa resekcijom jetre, kod pacijenta kojemu je verificiran malingni proces uzlaznog kolona. Desna hemikolektomija je kirurška procedura kojom se uklanja desna polovina debelog crijeva. Najčešće se izvodi kod pacijenata sa rakom debelog crijeva, Kronovom bolesti ili divertikulozom. Uklonjeni uzorci dijelova crijeva šalju se na patohistološku analizu kako bi se potvrdilo postojanje određenog stanja ili bolesti. Operacija najčešće traje oko 2-3 h. Pacijent je nakon kraćeg boravka na odjelu za smještaj pacijenata bio uspješno otpušten na kućno liječenje.

˝Nakon prvobitnog šoka oko uspostavljene dijagnoze tražio sam najbolje rješenje za sebe i svoje zdravlje. Izbor je pao na prof. Soldu i Polikliniku Vitalis koji su mi ulijevali najviše povjerenja. Nakon zahvata se osjećam odlično, bez ikakvih tegoba.˝ Pacijent T.P.

Također, u Poliklinici Vitalis su izvedene i prve laparoskopske operacije žuči i samim time poliklinika Vitalis je postala prvi privatni centar u regiji koji nudi ovakav tip zahvata.

Laparoskopija je minimalno invazivna metoda u abdominalnoj kirurgiji tijekom koje se operacija izvodi kroz više manjih rezova (5 do 15 mm) uz pomoć dugačkih, uskih instrumenata i radnih troakara. Najčešće se primjenjuje u operacijama hernija (kila) prednje trbušne stijenke i operaciji odstranjenja žučnog mjehura, no svoje mjesto ima i u ekstenzivnim zahvatima kao što su operacije debelog i tankog crijeva te parenhimskih organa trbušne šupljine.

Ambulanta za abdominalnu kirurgiju je planirana 29. i 30.05. (ponedjeljak i utorak) a predvodi ju prof. dr. sc. Ivo Soldo, uz prof. dr. sc. Tonija Kolaka i dr. Martina Grbavac.

Poliklinika Vitalis, medicina dostupna svima

☎Poliklinika Vitalis, Vukovarska bb, Mostar
+387 36 310 210
+387 63 222 739
www.poliklinikavitalis.com

Kopirati
Drag cursor here to close