Prijave do 16. studenog 2022.

Prijavi se na Turistički inkubator i osvoji priliku za grant od 5.000 KM

Kroz program Turističkog inkubatora, mladima se otvara prilika da ostvare svoje poduzetničke zamisli kroz vrhunsku mentorsku i finansijsku podršku.
Gospodarstvo / Promo | 07. 11. 2022. u 08:00 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je puna mladih ljudi koji žele pokrenuti i razvijati vlastite biznise – i to često unutar turističkog sektora. Sada, kroz program Turističkog inkubatora, mladima se otvara prilika da ostvare svoje poduzetničke zamisli kroz vrhunsku mentorsku i finansijsku podršku.

“U BiH postoji izniman potencijal za biznise u oblasti turizma. Međutim, najveći problem za mlade poduzetnike u našoj državi je nedostatak odgovarajućeg kapitala i mentorska podrška”, objašnjavaju organizatori programa. “Upravo to je prepreka koju Turistički inkubator želi prevazići.”

Cilj programa je pružiti financijsku i mentorsku podršku mladim ljudima koji imaju biznis ideju u oblasti turizma ili žele proširiti svoju, već postojeću, turističku ponudu sa inovativnom idejom. Za tri najbolja biznisa ili biznis ideje u fazi razvoja je, pri tome, predviđen i grant od 5.000KM za unapređenje njihovog proizvoda ili usluge. Također, za najbolje polaznike Turističkog inkubatora Startup studio pruža i mogućnost zajedničkog ulaganja do 40.000KM.

Bitno je naglasiti da se na poziv mogu prijaviti mlade osobe iz cijele Bosne I Hercegovine, s tim da rješenja u oblasti turizma razvijaju za područje Unsko-sanskog kantona.

“Poziv je otvoren za dvije kategorije, registrirane biznise koji žele da unaprijede svoju ponudu sa novim, inovativnim turističkim ponudama ili proizvodima i za individue ili timove sa inovativnim idejama, a koji žele pokrenuti svoj turistički biznis – kao i društveno korisne ideje”, pojašnjavaju iz Turističkog inkubatora, koji provodi Startup studio u suradnji sa MarketMakers projektom i Odmori u BiH, te partnerima Gradom Bihaćem i Turističkom zajednicom Grada Bihaća.

“Ovo je idealna prilika za svaku mladu osobu koja želi pokrenuti ‘nešto svoje’ u turističkom sektoru, a koja do sad nije znala kako to učiniti ili kojoj su, jednostavno, nedostajali mentorstvo i financijski kapital.”

Prethodna iskustva

Prvi Turistički inkubator održan u maju ove godine, gdje su podržane 4 biznis ideje mladih ljudi. Pobjedničke ideje nagrađene su sa financijskom i mentorskom podrškom. “Afantour”, obrt turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića u Zenici, Kapacitet ”Agencija za konsalting i menadžment u hotelijerstvu i turizmu Dalibora Rodića u Banjaluci, “STONE” Agencija održivog i transformativnog turizma Inge Kotlo u Mostaru i “Gea Heal Wild Wellness” Ružice Ivanović, također u Mostaru pobjedničke su ideje Turističkog inkubatora i svaka će, na svoj način, učiniti da se zaljubiš u nju.

„Izuzetno kvalitetni i relevantni predavači bili su ključ svih aktivnosti na edukacijama. Njihove upute su mi "izbrusile" ideju i proces njene realizacije, a čak su dale i razvoj određenih njenih segmenata. Znanje i informacije iz prve ruke bile su najveća nagrada, čak i da nisam osvojio pažnju stručne komisije. Savjeti su bili zlata vrijedni i svaki od njih sam implementirao u svoj biznis plan, što je urodilo plodom“, rekao je Afan iz Afantour.
Više o kreatorima i njihovim idejama pročitaj ovdje.

PR  / Prijavi se na Turistički inkubator i osvoji priliku za grant od 5.000 KM


Prijave za učešće na Turističkom inkubatoru su otvorene do 16. studenog 2022. godine, za sve osobe do 35 godina starosti. Svi zainteresirani se mogu prijaviti i dodatno informirati na idućem linku.

Kopirati
Drag cursor here to close