OPA aplikaciji priznanje za najbolji poslovni potez u financijskom sektoru

Gospodarstvo / Promo | 09. 10. 2020. u 10:55 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formiranje fintech kompanije ESP BH d.o.o. Sarajevo i lansiranje aplikacije za plaćanja Online Payment Application (OPA) u izvedbi četiri poslovna subjekta, najbolji je poslovni potez u financijskom sektoru u 2019. godini u izboru portala Indikator.ba.

U godini koju su karakterisala živa događanja na financijskom tržištu, obilježena prije svega preuzimanjima i spajanjanjima, te uvođenjem novih proizvoda, analitičari portala Indikator.ba posebno izdvajaju događanja na domaćoj fintech sceni.

“Potez bez premca je formiranje preduzeća ESP BH u koje su kapital uložili BH Telecom i Raiffeisen banka (po 45 posto udjela) i ComTrade d.o.o. Sarajevo i QSS d.o.o. Sarajevo (po 5 posto) te lansiranje domaće aplikacije za plaćanja OPA. Ovaj zajednički poduhvat zavređuje pažnju jer je riječ o udruživanju pameti na domaćem tržištu kako bi se lansirao trendovski proizvod u vrijeme kada digitalna plaćanja osvajaju cijeli svijet. Aplikacija OPA je ujedno dokaz da na domaćem tržištu ima dovoljno znanja i kapaciteta da se naprave visokovalitetni finansijski tehnološki proizvodi koji neće zaostajati za drugim rješenjima koja se nude u svijetu sa otvorenom mogućnošću za daljnju nadogradnju i usavršavanje”, navode analitičari portal Indikator.ba.

Izbor najboljeg poslovnog poteza je vlastiti neprofitni i neovisni projekt portala Indikator.ba, a u donošenju konačne odluke angažuje se i konsultantski tim sastavljen od predstavnika akademske zajednice, privrede i medija.

“Želimo se zahvaliti portalu Indikator.ba na prepoznatom uspjehu i izuzetno vrijednom priznanju. Veliko je priznanje što je OPA posebno istaknuta u nizu drugih, odličnih inicijativa i projekata. Danas je OPA prisutna na više od 3.500 prodajnih mjesta kod trgovaca raznih djelatnosti. Važno je istaći da broj OPA korisnika svaki dan raste, sa trendom povećanja od preko 50% iz mjeseca u mjesec. Također, napominjemo  da ćemo mi kontinuirano pratiti zahtjeve tržišta, postojećih i novih korisnika, te osmišljavati nove OPA sadržaje koji će obogatiti korisničko iskustvo i OPA ponudu”, istakao je Bakir Ćelosmanović, direktor ESP BH d.o.o. Sarajevo u ime Uprave kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close