Mislite na sebe, ali i na druge

Kupujte sigurno uz OPA beskontaktno plaćanje QR kodom

Iza OPA aplikacije stoji kompanija ESP BH doo osnovana kao ekosistem plaćanja od strane osnivača BH Telecom dd, Raiffeisen BANK, Com Trade doo i QSS doo.
Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2020. u 13:21 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se kupci širom svijeta prilagođavaju mjerama socijalnog distanciranja, zabrinutost za higijenu tokom pandemije COVID-19 potaknula je i beskontaktno plaćanje. Iz tog razloga mnoga prodajna mjesta savjetuju da se prilikom kupovine kupci koriste beskontaktnim načinom plaćanja, a jedan od takvih je i plaćanje QR kodom, koji je OPA (Online Payment App) uvela krajem prošle godine.

Cijela transakcija obavlja se u maksimalno pet sekundi skeniranjem QR koda i kao takva mobilna aplikacija OPA je među prvima pokrenuta u zemljama regiona. Dostupna je na Google Play i App Store te omogućava brzo i sigurno plaćanje računa, dok je download, korištenje aplikacije, prijenos sredstava između korisnika aplikacije, te plaćanje kod trgovaca koji koriste OPA sistem potpuno besplatno.

Učesnici ekosistema plaćanja su trgovci partneri koji nude svoje robe i usluge, krajnji korisnici, sva fizička lica u Bosni i Hercegovini te komunalna preduzeća. Danas OPA broji veliki broj trgovaca partnera, od velikih i renomiranih trgovačkih lanaca, benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata, taxi vozila i ta mreža se povećava svaki dan. Koristeći OPA robe i usluge možete platiti na više od 1.500 prodajnih mjesta u BiH”, navodi Bakir Ćelosmanović, direktor kompanije ESP BH.

Iza OPA aplikacije stoji kompanija ESP BH doo osnovana kao ekosistem plaćanja od strane osnivača BH Telecom dd, Raiffeisen BANK, Com Trade doo i QSS doo.

OPA povezuje sve ključne karike u tržišnom lancu, stvarajući snažno okruženje za mobilna plaćanja, koje rezultira bogatim iskustvom i visokim stepenom zadovoljstva krajnjeg korisnika, te brzim uvođenjem servisa plaćanja i brojnih dodatnih pogodnosti (npr. program lojalnosti), uz što manji utrošak bilo kojih resursa.  Uključenjem u OPA aplikaciju svi zainteresovani dobijaju jedinstven set funkcionalnosti u okviru jedne aplikacije, koji objedinjuje većinu dnevnih potreba za plaćanjima i kao takav predstavlja jaku i respektabilnu alternativu za  transakcije u gotovini”, pojašnjava Kenan Hadžić, izvršni direktor kompanije ESP BH.

Za komunalna preduzeća, OPA nudi distribuciju računa na moderan način kroz mobilnu aplikaciju, optimizirajući troškove slanja i vodeći računa o zaštiti okoliša, te naplatu mjesečnih računa. Više o benefitima za trgovce i pogodnostima za korisnike možete pronaći na www.opa.ba.

“Mislite na sebe, ali i na druge. Plaćajte sigurno uz beskontaktno plaćanje OPA aplikacijom. Brzo, lako i sigurno”, poručuju iz ESP BH.

Kopirati
Drag cursor here to close