GRAWE ECO PORODIČNI DAN

Korporativno volontiranje s više od 160 uposlenika GRAWE osiguranja provedeno širom BiH

Ovim projektom, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo nastavlja s pozitivnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini, pod krovnim projektom poRADI za lokalnu zajednicu… uRADI dobro za sebe.
Gospodarstvo / Promo | 16. 10. 2019. u 14:24 Sponzorirani članak
GRAWE ECO PORODIČNI DAN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalitetima Veliko polje Igman, Krnjeuša Bosanski Petrovac i Slana Banja Tuzla, 12.10.2019. godine, GRAWE osiguranje je uspješno realiziralo projekt pod nazivom GRAWE ECO PORODIČNI DAN u okviru kojeg je više od 160 uposlenika GRAWE osiguranja zajedno sa svojim porodicama zasadilo 2.300 sadnica bora i smrče.

GRAWE ECO PORODIČNI DAN je dobrovoljna akcija volontiranja uposlenika i porodica uposlenika GRAWE osiguranja koji sadnjom sadnica zajedno pomažu očuvanju i širenju naših BiH šuma, stvarajući pritom zdraviji i ljepši ambijent za buduće mlade naraštaje. Za velikodušnu stručnu pomoć i savjete pri sadnji bili su zaduženi zaposlenici KJP „Sarajevo – šume d.o.o.“, „Šumarija Bosanski Petrovac“ i „Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Tuzla“.
Šume su jedini i pravi odgovor u borbi protiv stakleničkog efekta, a samim tim i globalnih klimatskih promjena. Drveće je najbolji dugoročni konzervator ugljika čija je koncentracija u zraku sve veća. Otuda se nameće potreba za očuvanjem postojećih šuma održivim gospodarenjem, i podizanjem novih kultura pošumljavanjem. Pošumljavanjem doprinosimo unapređenju stanja biodiverziteta na datom području, a zatim ispunjavanju estetskih funkcija koje šuma nudi te osiguravanju prostora za odmor i rekreaciju.

„Lična posvećenost kroz korporativno volontiranje je itekako prepoznata i prihvaćena u okviru naše kompanije. Volontiranje je samo jedna od aktivnosti kojima potičemo zaposlenike da budu aktivni i odgovorni članovi društva i pozitivan primjer drugima. Uposlenici GRAWE osiguranja svoju angažiranost i humanost pokazuju kroz dugogodišnju tradiciju u različitim volonterskim projektima, kao što su akcija darivanja krvi u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBIH, akcija prikupljanja odjeće, obuće i ostalih potrepština u svrhu pomoći Crvenom križu Novi Grad i druge. Ovim putem se želim zahvaliti i čestitati svim našim uposlenicima i njihovim porodicama na njihovom trudu i vrijednom pomaganju pri očuvanju našeg okoliša. Posebno me raduje činjenica da su naši mlađi naraštaji već razvili osjećaj društvene odgovornosti i brige za okoliš što smo uvidjeli njihovim dolaskom sa svojim roditeljima, GRAWE volonterima. Još jednom smo dokazali da zaista živimo i radimo GRAWE moto: „U jedinstvu mnogih je snaga koja čini dobro. Doprinijeti tome dužnost je svakoga od nas“. – kazao je predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.

Ovim projektom, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo nastavlja s pozitivnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini, pod krovnim projektom poRADI za lokalnu zajednicu… uRADI dobro za sebe.

Pored ovog velikog i značajnog projekta kako za društvenu zajednicu tako i za uposlenike GRAWE osiguranja u periodu od 11.10. do 13.10.2019. godine, 40 uposlenika iz svih regija BiH u kojima GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo posluje, uživalo je u nagradnom putovanju i team building aktivnostima u Hercegovini. Ovim aktivnostima i nagradama za svoje uposlenike GRAWE osiguranje potiče pozitivnu internu komunikaciju, motivira uposlenike, jača lojalnost i pripadnost timu, ukazuje na važnost izgradnje jednog timskog duha te zajedničkog dijeljenja ciljeva.

"Naša svakodnevna praksa u radu s našim uposlenicima jesu svakako temeljni principi na kojima već 21. godinu uspješno poslujemo: Sigurnost, stabilnost, povjerenje te konstantni rast i razvitak kroz brižan i darežljiv plan edukacije i nagrađivanja. Mi pomažemo našim zaposlenicima da se razvijaju na svom poslu, uvažavamo njihove ideje, uključujemo ih u donošenje odluka i na kraju dodjeljujemo iskrene nagrade za dobro obavljen posao čime ih potičemo na još bolju radnu uspješnost", dodao je predsjednik Uprave Grawe osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je prvo osiguravajuće društvo sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini. Svoju tradiciju temelji na 191 godini duge tradicije matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije. U rujnu, 2019. godine Grawe osiguranje d.d. Sarajevo proslavilo je 21. godinu uspješnog rada u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close