Dana suglasnost

Vlada HBŽ-a za potporu poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju izdvaja 1,3 milijuna KM

Usporedno s tim, dana je suglasnost i na Program utroška sredstava kapitalnih transfera 'Kapitalne potpore općinama – vodoprivreda' za 2022. godinu u iznosu od 700.000 KM.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 24. 03. 2022. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u četvrtak dala je suglasnost na program utroška sredstava tekućih prijenosa 'Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju', utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2022. godinu, u iznosu od 1,3 milijuna KM.

Svrha ovog programa je da se nastave započeti i otvore novi procesi u poljoprivrednom sektoru, s ciljem da se ostvari: povećanje obima poljoprivredne proizvodnje, zadovoljavanje potreba domaćeg tržišta vlastitim proizvodima, opskrba prehrambene industrije sirovinama, stabilizacija tržišta poljoprivrednih proizvoda i poboljšanje razvoja ruralnih područja, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a,

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Vlada je donijela odluku kojom se daje ovlaštenje resornom ministru za uspostavu uredovnih dana tog ministarstva u izdvojenim mjestima rada – općinama/gradu– izvan sjedišta Ministarstva, kao i za sklapanje memoranduma o suradnji i pružanju materijalno-tehničke podrške s općinama/gradom na području HBŽ-a.

Usporedno s tim, dana je suglasnost i na Program utroška sredstava kapitalnih transfera 'Kapitalne potpore općinama – vodoprivreda' za 2022. godinu u iznosu od 700.000 KM.

Svrha ovog programa je osigurati namjenski, planski i transparentan utrošak namjenskih sredstava, u cilju unaprjeđenja vodoprivredne infrastrukture na području Županije i poboljšanje stanja u oblasti upravljanja vodama.

Na sjednici Vlada je donijela odluku kojom daje suglasnost ministrici znanosti, prosvjete,
kulture i športa HBŽ-a Gordani Nakić da potpiše Sporazum o međusobnoj suradnji, a kojega su supotpisnici institucije iz RH i BiH, s ciljem boljih uvjeta u obrazovanju.

Vlada je također dala suglasnost na program utroška sredstava s tekućeg transfera 'Ostale potpore
pojedincima – civilne žrtve rata' u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 360.000 KM, od kojih 70 posto sredstava za tu namjenu osigurava Vlada FBiH, a 30 posto Vlada HBŽ-a.

Među ostalim, usvojena je i odluka o donošenju procjene ugroženosti od požara HBŽ-a.

Vlada je jednoglasno donijela odluku o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja (GSS) Stanici Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 30.000 KM za nabavu opreme, obuke i ostale troškove proizišle iz djelatnosti GSS-a te o odobravanju financijskih sredstava iz za pomoć županijskim vatrogasnim postrojbama u iznosu od 36.000 KM za pružanje materijalne pomoći općinama za organiziranje, materijalno opremanje, obuke i osposobljavanje vatrogasnih postrojbi.

Također, Vlada je odobrila financijska sredstva prema sporazumu o reguliranju međusobnih prava i obveza u svezi izvođenja obuke i polaganja ispita u oblasti vatrogastva, za 10 vatrogasaca, u iznosu od 5.850 KM, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close