Sjednica

Vlada HBŽ-a usvojila Program utroška sredstava za potporu zdravstvenim institucijama

Raspodjela sredstava obavljat će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za tekuće održavanje i u svrhu nabavke opreme od kojih 50 posto sredstava pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a 50 posto sredstava sekundarnoj.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2022. u 12:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u petak jednoglasno je usvojila Program utroška sredstava s tekućeg računa "Potpore zdravstvenim institucijama" utvrđenog županijskim proračunom za ovu godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 1.424.000 maraka.

Raspodjela sredstava obavljat će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za tekuće održavanje i u svrhu nabavke opreme od kojih 50 posto sredstava pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a 50 posto sredstava sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Vlada je donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a da pristupi žurnoj izmijeni Pravilnika o naknadi koja nema karakter plaće u dijelu troškova prijevoza i otpremnina i zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo financija da pristupi žurnoj izradi Odluke o visini i načinu postupka obračuna troškova prijevoza za uposlene korisnike Proračuna HBŽ-a.

Na sjednici je usvojena i Odluka o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava "Obrazovanje od značaja za županiju" za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 550.000 maraka.

Među ostalim, na prijedlog županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta usvojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno i Franjevačkom muzeju "Fra Jozo Križić" Tomislavgrad za ovu godinu u ukupnom iznosu od 186.000 maraka.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ na Program utroška sredstava tekućih transfera "Subvencije za veterinarstvo" utvrđenih županijskim Proračunom u iznosu od 120.000 maraka.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti za provedbu javne nabavke u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta u iznosu od 40.000 maraka.

Nakon razmatranja prijedloga, Vlada je usvojila Program utroška sredstava iz namjenskih sredstava naknada za zaštitu okoliša za 2022. godinu, s kriterijima raspodjele i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava iz namjenskih sredstava naknada za zaštitu okoliša za 2022. godinu.

Usvojen je i Pravilnik o utvrđivanju uvjeta za provođenje javnog poziva, odlučivanju o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenju namjenskog korištenja sredstava naknada za zaštitu okoliša za 2022. godinu i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o utvrđivanju uvjeta za provođenje javnog poziva, odlučivanju o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenju namjenskog korištenja sredstava naknada za zaštitu okoliša za ovu godinu.

Tijekom sjednice donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 3.000 maraka iz tekuće pričuve Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ u svrhu financijske pomoći udruzi „Bistrica“ iz Livna za tečaj za trudnice s ciljem pripreme budućih majki i njihovih partnera za porod i postporođajno razdoblje.

Usvojena je preporuka Povjerenstva za nabave usluga izrade preostalog dijela Prostornog plana za područje HBŽ-a za razdoblje od 20 godina, u provedenom postupku konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, kojom se Vladi preporučuje da se kao najpovoljniji ponuđač za nastavak izrade preostalog dijela Prostornog plana za područje HBŽ-a za razdoblje od 20 godina izabere Institut za građevinarstvo "IG" Banja Luka.

Na koncu sjednice Vlada HBŽ-a je donijela Odluku kojom se potvrđuje popis poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili županijsku novčanu potporu za biljnu proizvodnju u 2021. godini, u svrhu provođenja planirane mjere Vlade Federacije BiH o dodjeli goriva poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji iz postojećih robnih rezervi FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close