Nemaju pravo zaštiti domaće?

Ukrajina planira tužiti Poljsku, Mađarsku i Slovačku zbog zabrane uvoza žitarica

Zabrane vlada triju srednjoeuropskih zemalja imaju za cilj zaštititi vlastite poljoprivrednike od žita iz Ukrajine
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 18. 09. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajina planira tužiti Poljsku, Mađarsku i Slovačku zbog zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je za Politico u intervjuu objavljenom u ponedjeljak ukrajinski trgovinski predstavnik Taras Kačka.

Zabrane vlada triju srednjoeuropskih zemalja imaju za cilj zaštititi vlastite poljoprivrednike od žita iz Ukrajine, nakon ruske blokade ukrajinskih luka na Crnom moru, javlja Hina.

Poljska vladajuća stranka posebno želi zaustaviti taj tok jer je njezin uspjeh na izborima 15. listopada usko povezan s podrškom ruralnog stanovništva koje je bilo ogorčeno povećanjem uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda.

''Važno je dokazati da su te radnje pravno pogrešne. I zato ćemo sutra pokrenuti pravni postupak'', rekao je Kačka u nedjelju navečer, dodajući da Kijeva planira mjerama uzvratiti protiv izvoza poljskog voća i povrća.

''Bit ćemo prisiljeni uzvratiti i dodatnim proizvodima te bi zabranili uvoz voća i povrća iz Poljske'', rekao je za Politico.

Tri zemlje su se pobunile protiv Europske komisije, koja je prošlog petka odlučila dopustiti prodaju ukrajinskog žita širom EU

Kopirati
Drag cursor here to close