Šetnica

Sajam braniteljskih zadruga HNŽ-a u Mostaru

Cilj sajma je populariziranje proizvoda braniteljskih zadruga, a tada će se u Mostaru predstaviti 14 izlagača
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 05. 06. 2018. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Prvi sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u' održat će se 8. i 9. lipnja na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru.

Cilj sajma je populariziranje proizvoda braniteljskih zadruga, a tada će se u Mostaru predstaviti 14 izlagača, priopćeno je.

Inače, Ministarstvo za pitanje branitelja Hercegovačko-neretvanske županije, navode u priopćenju, već četiri godine provodi programe potpore braniteljskog zadrugarstva i drugih vidova organiziranja branitelja koji su dokazani kako modeli društvenog uključivanja i afirmiranja branitelja. Tako je i svrha sajma dobrinijeti povećanju pružanja potpore u integriranju branitelja na tržište rada kro povećanje njihove uposlenosti.

Isto Ministarstvo ističe 'Program Vlade HNŽ-a o potpori razvoja braniteljskog zadrugarstva 2014.-2017.', u sklopu čega danas postoje 21 braniteljske zadruge, 214 zadrugara-branitelja, 14 zaposlenih, 161 sezonski radnik i 90 hektara obradivog zemljišta.

Braniteljske zadruge već su se javnosti predstavile u sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva, kada se predstavilo pet zadruga.

Ministarstvo će u srijedu, 6.6. objaviti javni poziv za realizaciju Programa pomoći upošljavanja i samoupošljavanja branitelja i njihovih obitelji u HNŽ-u za period 2018-2019.

Kopirati
Drag cursor here to close