Mostar

Na petodnevnoj radionici 50 mladih poljoprivrednika nadogradit će svoja znanja

Na mostarskoj radionici sudionici će slušati iskusne stručnjake koji će ih uvesti u svijet pripreme projektnih prijedloga s naglaskom na praktičan rad na razvoju logičkog okvira, proračuna i ostalih dijelova projektnih aplikacija.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 24. 04. 2023. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Na petodnevnoj radionici 50 mladih poljoprivrednika nadogradit će svoja znanja

Za 50 mladih poljoprivrednika, korisnika projekta „Agropoduzetnik“, počela je u ponedjeljak u Mostaru petodnevna radionica na kojoj će sudionici imati priliku nadograditi ranije stečena znanja.

Projekt „Agropoduzetnik“ financiran je sredstvima Veleposlanstva SAD-a u BiH, a provode ga Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku partnera s Državnog univerziteta Sjeverna Karolina, Tehnološkog parka Intera, Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda i organizacije „GirlTHink" iz Tuzle.

Na mostarskoj radionici sudionici će slušati iskusne stručnjake koji će ih uvesti u svijet pripreme projektnih prijedloga s naglaskom na praktičan rad na razvoju logičkog okvira, proračuna i ostalih dijelova projektnih aplikacija. Također, program radionice dotaći će se pravnih formi organiziranja poduzetničkih djelatnosti, te osnovama financija.

Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Banjoj Luci Miljan Cvetković kazao je kako projekt ima za cilj da korisnike, bilo da je riječ o završenim studentima agronomima, poljoprivrednicima ili studentima općenito, nauči nekim novim vještinama s kojima se nisu imali prilike susresti na svojim fakultetima.

''Počevši od razvoja tih agropoduzetničkih sposobnosti, nastupa u različitim medijima , pisanja projekata, izrade projektnih aplikacija, jednostavno cilj je da im se daju neka nova znanja s kojima mogu biti konkurentni na tržištu danas. To je ideja projekta'', pojasnio je Cvetković.

Kroz radionice, od kojih je prva radionica održana u studenom prošle godine u Bijeljini, mladi će se pripremiti za predstavljanje svojih projekata pred stručnim žirijem, a žiri će odabrati najbolji projekt, čiju će realizaciju zatim podržati kompanija „Rapić Farmofuit“.

Suradnica za javnu diplomaciju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Lauru Haugen kazala je kako je ovaj projekt dio programa „Bosanski omladinski lideri“ te da je namijenjen mladim ljudima od 18 do 35 godina.

''Namijenjena je mladima koji imaju potrebu za usvajanje dodatnih vještina, znanja i razmjenu novih iskustava. Nama je u interesu da kroz ovakve aktivnosti dopremo do tih mladih ljudi i da pokrenemo te njihove dodatne aktivnosti'', kazala je Haugen

Kopirati
Drag cursor here to close