Obuka

REDAH: Želite steći znanje o poslovnom planiraju u sektoru poljoprivrede?

''Započele su prijave za besplatnu certificiranu obuku za izradu poslovnih planova, namijenjenu poljoprivrednom sektoru''.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 14. 04. 2023. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Javni poziv

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH i EU4Agri planiraju provesti obuku za pisanje poslovnih planova za osobe koje žele da steknu znanje o poslovnom planiraju i pripremi poslovnih planova u sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Program edukacije da se će se organizirati kroz 10 jednodnevnih radionica ili 60 sati obuke, u periodu od lipnja do listopada 2023.godine, u Mostaru. Točni termini obuka će biti naknadno definirani.

Uvjeti

U nastavku pogledajte koje uvjete je potrebno ispunjavati:
- Državljanin Bosne i Hercegovine
- Minimalno VI stupanj obrazovanja (prednost imaju kandidati koji imaju završene ove fakultete: poljoprivredni, prehrambeni, veterinarski, agroekonomski, ekonomski i sl.)
- Poznajete rad na računaru (MS Office)
- Spremnost da pohađate obuku (potrebno minimalno 70 % prisustva na obuci)

Prednost tijekom prijavljivanja imat će nezaposlene osobe, evidentirane na Službama, kao i mladi, te žene.

Prijaviti se mogu pojedinačni aplikanti, ali i timovi koji se sastoje od jednog kandidata poljoprivredne struke i jednog kandidata ekonomske struke.

Detaljne informacije o Javnom pozivu možete naći na Javni poziv za prijave za učešće na obuci izrade poslovnih planova, a prijaviti se možete putem Google obrasca za prijavu ili putem e-maila: [email protected] uz Obrazac za prijavu za sudjelovanje u obuci izrade poslovnih planova.

Inovativna obuka

''Cilj ovog poziva je da se zainteresirani kandidati na praktičan način dodatno obuče u oblasti poslovnog planiranja i izradi dokumenta poslovnog plana u sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda. Poslovni plan je osnovni dokument pomoću kojeg se daje okvir koji opisuje aktivnosti poduzeća i pojašnjava kako, kada i na koji način se žele dostići različiti ciljevi ili provesti investicija. U sklopu ove besplatne obuke polaznici će upoznati s procesom izrade svih dijelova poslovnog plana (opisni, komercijalni, financijski) te pratećom dokumentacijom koja se koristi u pozivima EU4Agri projekta. Obuka je inovativna, jer se radi u timu, koji sačinjava jedan agronom i jedan ekonomista, a bazirana je na dosadašnjem iskustvu predavača REDAH-a , koji imaju značajne rezultate u apliciranju i implementaciji EU4Agri i ostalih poziva u sektoru poljoprivrede. Ovo će također omogućiti polaznicima da ojačaju svoje kompetencije i da se značajnije uključe u tržište konzultantskih usluga i osiguraju sebi dohodak," rekao nam je Ivica Sivrić, izvršni direktor REDAHA.

Rok za prijavu: 30.04.2023., do 20 sati, a broj mjesta za polaznike je ograničen.

Projekta ''Podrška Europske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini'' (EU4AGRI) je četverogodišnji projekt (2020-2024.) koji ima za cilj da modernizira poljoprivredno-prehrambeni sektor i poboljša ruralnu ekonomiju povećavajući konkurentnost poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga.

Projekt provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA). Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 milijuna eura i financira ga Europska unija sa 20 milijuna eura, a UNDP i CzDA sa 250.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close